Reklam

Turkse thee werd vorig jaar geëxporteerd naar 120 landen

Volgens de gegevens van de Exportvereniging van de Oostelijke Zwarte Zee (DKIB) is België het land welke het meeste Turkse thee haalt vanuit Turkije. Duitsland staat op een tweede plaats en op de derde plaats staat Nederland.

Turkse thee werd vorig jaar geëxporteerd naar 120 landen
Editör: Turkinfo.nl
14 Ocak 2022 - 09:53
Reklam

Turkse thee: de nationale drank van het land: Thee uit Turkije wordt naar 120 landen geëxporteerd

Theeconsumptie in het buitenland neemt toe
Ahmet Hamdi Gürdoğan, vice-voorzitter van de raad van bestuur van DKİB, vertelde Anadolu Agency (AA) dat Europese landen het voortouw nemen in de Turkse thee-export.
Gürdoğan benadrukte dat de thee-export elk jaar toeneemt en zei dat daarnaast de diversiteit van het land blijft toenemen.

Gürdoğan herinnerde eraan dat thee meestal wordt geconsumeerd door Turkse burgers in Europese landen en maakte de volgende beoordeling:

Turkse thee wordt wereldwijd geëxporteerd naar 120 landen
In de afgelopen jaren neemt de consumptiegewoonte van de buitenlandse bevolking met de dag toe, aangezien de toeristen die naar ons land komen, Turkse thee consumeren en de kwaliteit ervan zien. Met de toename van de diversiteit van landen, exporteert onze thee naar het VK, de VS. , landen in het Verre Oosten en het Midden-Oosten verbeteren elk jaar. Desondanks nemen de exportcijfers toe. We vinden het echter niet voldoende, we zijn van mening dat ten minste 50 procent van de in ons land geproduceerde thee de exporteerbare grootte moet bereiken door het vergroten van de productvariëteit en de verpakkingskwaliteit."

©TURKINFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum