Van Persie, de spits van Fenerbahçe

De doelpunten van Fenerbahçe, dat 60 keer wist te scoren in de Spor Toto Süper League van Turkije, kwamen dit seizoen van Van Persie (16), Fernandao (13), Nani (8), Volkan Şen (5) en Alper Potuk (4).

Van Persie, de spits van Fenerbahçe
Editör: Turkinfo.nl
23 Mayıs 2016 - 06:06

De topscoorder van Fenerbahçe, dat dit seizoen tweede werd in de Spor Toto Süper Leugue 2015-2016, is Robin van Persie.



Van Persie, dat jarenlang succesvol is geweest in de Premier League maar de laatste tijd moeilijke tijden beleefde, wilde een nieuw start maken en was aan het begin van dit seizoen bij Fenerbahçe gekomen. Van Persie werd als de belangrijkste aankoop van Fenerbahçe gezien, maar was niet stabiel gedurende het seizoen.



In de eerste helft van de competitie werd Van Persie nog vaak op de bank gehouden door trainer Vitor Pereira, echter in de tweede seizoenshelft stond Van Persie meer en meer in de basis. Van Persie wist dit seizoen duizend 834 minuten te maken in 31 wedstrijden waarin hij gespeeld heeft. Hierin wist Van Persie 16 doelpunten te maken.



Met dit doelpunten aantal siert Van Persie de vijfde plaats in het algemeen topscoorders klassement van Turkije voor dit seizoen achter topscoorder Mario Gomez (26), Samuel Eto'o (20), Hugo Rodallega (19) en Edin Visca'nın (17).



Meeste doelpunten in tweede seizoenshelft



Van Persie dat het de eerste seizoenshelft slecht deed, wist in de tweede seizoenshelft de meeste doelpunten te maken. 6 van de 16 doelpunten zijn gemaakt in de eerste seizoenshelft en de overige 10 in de tweede seizoenshelft.



De meest productieve doelpuntenmaken van de afgelopen 5 jaar



Van Persie die ondanks zijn vele doelpunten alsnog vaak het punt van kritiek werd, is de doelpuntenmaker die het meest wist te scoren in de afgelopen 5 jaar.



Alex de Souza wist in het seizoen 2010-2011 28 doelpunten te maken voor Fenerbahçe, Van Persie wist de overige topscoorders van Fenerbahçe daarna te overtreffen. Alex had in het seizoen 2011-2012 14 doelpunten, Sow in 2012-2013 15 doelpunten. Pierre Webo, dat in de winterstop de overstap maakte van Medipol Başakşehir naar Fenerbahçe, wist in de eeste seizoenshelft 9 keer te scoren voor Medipol Başakşehir en in de tweede seizoenshelft 7 keer voor Fenerbahçe. Dit maakt zijn doelpuntentotaal over hethele seizoen gezien ook 16. Moussa Sow, dat de afgelopen 2 seizoenen de doelpuntenmaker van Fenerbahçe was, wist in 2013-2014 15 doelpunten te maken en vorig seizoen 14.



Met zijn 16 doelpunten kreeg Van Persie de roem als de meest efficiente doelpuntenmaker van de afgelopen 5 jaar.



Topscoorder van vorig jaar Fernandao op 13 doelpunten



Fernandao, dat aan het begin van het seizoen de overstap maakte van Bursaspor naar Fenerbahçe, is achtergebleven ten opzichte van zijn doelpunten aantal van vorig jaar waarmee hij topscoorder was geworden. Vorig seizoen wist hij met 22 doelpunten voor Bursaspor de topscoorder te worden, terwijl Fernandao dit jaar bleef steken op 13 doelpunten.



48,3 procent van de doelpunten op naam van deze 2 heren



Fenerbahçe wist dit seizoen 60 keer te scoren en de meeste doelpunten werden gemaakt door de duo Van Persie – Fernandao. Van Persie met 16 doelpunten en Fernandao met 13 doelpunten, hebben samen 29 doelpunten gemaakt. Hiermee wisten beide heren 48,3 procent van de doelpunten voor Fenerbahçe te realiseren.



8 doelpunten van Nani



Nani, dat net als Van Persi heel lang succesvol was in de Premier Leage, was ook aan het begin van dit seizoen overgekomen naar Fenerbahçe en wist dit seizoen 8 doelpunten op zijn naam te zetten.



Na Van Persie, Fernandao en Nani was Volkan Şen de meest productieve doelpuntenmaker van Fenerbahçe met 5 doelpunten. Alper Potuk heeft dit seizoen 4 doelpunten weten te maken.



In totaal hebben 16 spelers van Fenerbahçe dit seizoen doelpunten weten te maken. Diego Ribas en Simon Kjaer hebben beiden 2 doelpunten op hun naam gezet. Abdoulaye Ba, Bruno Alves, Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Josef de Souza, Mehmet Topal, Raul Meireles en Şener Özbayraklı wisten allemaal 1 keer te scoren afgelopen seizoen. Moussa Sow, dat aan het begin van het seizoen Fenerbahçe heeft verlaten, wist ook 1 keer te scoren. Een laatste doelpunt van Fenerbahçe kwam op naam van Dusko Tosic, de speler van Beşiktaş dat in zijn eigen doel scoorde.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum