Reklam
Reklam

Vergadering Euro groep

Voorzitter van de Euro groep Dijsselbloem: “Het onderwerp om de korte termijn schuld van Griekenland te verlengen zullen we op de Euro Groep vergadering van 5 december bespreken.” EU-commissie lid Moscovici: “als we de tweede evaluatie afronden zullen we een signaal naar buiten geven over de motivatie die wij voor Griekenland hebben. We verwachten een groei in Griekenland komend jaar”

Vergadering Euro groep
Editör: Turkinfo.nl
08 Kasım 2016 - 05:39
Reklam

Voorzitter van de Euro groep en minister van economische zaken Jeroen Dijsselbloem zei “We gaan op 5 december tijdens de Euro groep vergadering het punt van Griekenland bespreken”.



Dijsselbloem heeft gesproken na de vergadering in Brussel onder de EU-lidstaten die de Euro als munteenheid hebben.



Dijsselbloem, die aangaf dat de status van Griekenland gesproken is tijdens de vergadering, gaf verder aan dat de tweede evaluatie omtrent de redding van Griekenland nog doorgaat. In de samenwerking met Griekenland zien we grote stappen voorwaarts.



Ook gaf Dijsselbloem aan dat het snel beëindigen van de evaluatie ten goede komt van iedereen en vervolgde “We zullen op 5 december het verzoek van Griekenland bespreken tijdens de EU-groep vergadering”.



Dijsselbloem vertelde dat de punten van de banksector, de inflatie in Europa, regering van Noord Cyprus en de Spaanse economie de onderwerpen waren van de vergadering.



Pierre Moscovici, verantwoordelijk voor de economische en financiële zaken van de EU-commissie, vertelde “Als we de tweede beoordeling van Griekenland afronden geven we een signaal naar buiten over de goede voortgang met Griekenland.  We verwachten een groei in Griekenland voor komend jaar.”



Moscovici gaf verder aan dat er goede stappen gezet zijn bij het redden van de Griekse economie en gaf verder aan dat hij volgende week een bezoek heeft ingepland aan Athene.



Moscovici, dat aangaf dat de tweede beoordeling van Griekenland snel afgerond zal worden, gaf verder aan dat de samenwerking met Griekenland op technische vlak door zal gaan en dat de afspraken die gemaakt zijn omtrent Griekenland snel in gang zullen gezet worden.



Voorzitter van ESM, Klaus Regling, had 2 weken geleden in het kader van de hulp aan Griekenland een bedrag van 2,8 miljard euro vrijgegeven. Van de 86 miljard euro dat gereserveerd is om Griekenland te steunen is tot nu toe 31,7 miljard euro vrijgegeven.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum