Verhoging van aantal mensen in Nederland met een uitkering

Het aantal dat in Nederland een uitkering ontvangt blijft groeien.

Verhoging van aantal mensen in Nederland met een uitkering
Editör: Turkinfo.nl
01 Mart 2016 - 07:42

Het aantal Nederlanders dat in Nederland een uitkering ontvangt is in 2015 met 16 duizend gegroeid. Het totaal aantal dat nu een uitkering krijgt is gelijk aan 450 duizend.



450 duizend mensen met een uitkering



Volgens het Centrale Bureau voor de Statistiek, CBS, is het aantal dat een uitkering ontvangt in Nederland in 2015 gegroeid met 16 duizend. Het totaal van 450 duizend is hiermee bereikt. De grootste groei is gezien in de leeftijdscategorie van 45 en hoger. Mensen van 45 jaar en ouder hebben steeds meer moeite om een nieuwe baan te vinden en gaan steeds meer een uitkering aanvragen.



Waar het aantal werklozen minder wordt, wordt het aantal mensen dat een WW uitkering krijgt steeds groter. Omdat de periode dat iemand een WW uitkering krijgt afhangt van de arbeidsverleden van een persoon, zullen deze mensen op een gegeven moment ook beroep doen op een uitkering als de WW periode verlopen is.



Volgens de gegevens is het aantal dat bij de UWV een uitkering ontvangt gestegen met 19 duizend, wat resulteert in een totaal van 465 duizend mensen.



 



@ MD


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum