Reklam
Reklam

Wordt het in Europa moeilijker om als Turk de politiek in te gaan?

Moeilijke dagen in het vooruitzicht voor Europese Turkse politicus

Wordt het in Europa moeilijker om als Turk de politiek in te gaan?
Editör: Turkinfo.nl
08 Kasım 2016 - 05:36
Reklam

Door zijn visie en mening over de coupe van 15 juli in Turkije is de Turkse politicus İlhan Tekir uit de partij van Groen Links gezet. Hij gaf in een interview aan de Turkse verslaggever Tevfik Kara aan dat hele moeilijke tijden de Turkse politicus in Europa staat te wachten.



İlhan Tekir (31), die in de Gorinchems GroenLinks fractie zat en na zijn uitingen op basis van de coupe van 15 juli in Turkije uit de partij werd gezet, deed zijn verhaal tegenover verslaggeven Tevfik Kara.



Tekir vertelde: “In Europa wordt verwacht dat we onze nationale gevoelens verbergen als we hier politiek willen bedrijven. Ongeveer 10 jaar geleden heb ik juist voor GroenLinks gekozen omdat deze partij juist divers en open was voor vele andere culturen, kleurrijk. Helaas zien we vandaag de dag dat deze openheid en meerkleurigheid tot een bepaalde punt was. Als het om Turkije gaat zien we dat partijen zelfs afstand nemen van hun eigen normen en waarden.”



Tekir, die verder aangaf dat hij na de coupe had aangegeven de coupe te betreuren en altijd achter de nationale gedachte van Turkije zal staan, gaf verder aan dat de media in Nederland hier een grote zaak van heeft gemaakt en dat de media daarna hiermee Tekir zelf en zijn partij onder druk heeft gezet. Daarna heeft mijn partij, GroenLinks, mij gevraagd een verklaring te ondertekenen waarin stond dat de media mij verkeerd begrepen had en dat ik spijt had van mijn uitingen. Uiteraard ben ik hier niet mee akkoord gegaan en heb dit niet gedaan.



DRUK OM ZELF ONTSLAG TE NEMEN



İlhan Tekir verder, “Nadat ik de verklaring niet ondertekend had werd er druk op mij uitgeoefend dat ik zelf ontslag moest nemen. Dit heb ik uiteraard niet gedaan. Daarna kreeg ik een telefoontje van de partijvoorzitter met de mededeling dat ik uit de partij gezet ben. Ondanks dat dit telefoontje mij enorm heeft doen twijfelen over de democratie in Nederland, heeft dit mij juist meer kracht, energie en motivatie gegeven om verder de politiek te bedrijven in Nederland. Wij zijn verplicht om in Europa te laten zien dat we enorm succesvol kunnen zijn zonder dat we inleveren op ons verleden, geschiedenis en normen en waarden die we hebben meegekregen. Dit omdat ons toekomst uiteindelijk hier is.”


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum