Aantal bezoekers van kerken in Nederland dalende

Het aantal leden van de Nederlandse Katholieke en Protestantse kerken dalen nog steeds. Niet enkel door overlijdenschap, maar ook doordat leden hun lidmaatschap opzeggen speelt hierbij een rol. Ook tussen jongeren is de animo steeds kleiner voor een lidmaatschap.

Aantal bezoekers van kerken in Nederland dalende
Editör: Turkinfo.nl
18 Ocak 2016 - 06:44

De tweede grootste stromingen in Nederland, Katholieken en Protestanten, verliezen nog altijd leden. De twee stromingen hebben in Nederland in totaal 4 duizend kerken. Niet het aantal bezoekers aan de kerken daalt, ook het aantal vrijwilligers dat iets in de kerk wilt doen daalt. Als er geen maatregelen genomen worden en het de jongeren aantrekkelijk wordt gemaakt om verbonden te zijn aan de kerken, zal het voor de kerken in Nederland moeilijker en moeilijker worden met de vergrijzing in Nederland voor ogen. De stichting van de Nederlandse kerken in Nederland heeft daarom om hulp gevraagd.



HET EFFECT VAN DE SCHANDALEN



Er wordt aangegeven dat de vele schandalen in kerkelijke sfeer met kinderen ook een grote bijdrage heeft bij het dalende aantal leden en bezoekers van de kerken.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum