Reklam
Reklam

Amerikaanse econoom: Halal-economie heeft een zeer mooie toekomst

Volgens een in de VS gevestigde econoom gaat de economie rond halalproducten - die voldoen aan de islamitische normen - een zeer mooie toekomst tegemoet.

Amerikaanse econoom: Halal-economie heeft een zeer mooie toekomst
Editör: Turkinfo.nl
27 Kasım 2022 - 12:45
Reklam
Voordelen van halal-producten, diensten moeten aan het publiek worden aangeprezen, zegt Mohammad Kabir Hassan

Het grootste deel van de "halal-economie" bevindt zich in de financiële sector, maar het niet-financiële deel moet ook worden uitgebreid, vertelde Mohammad Kabir Hassan, een econoom aan de Universiteit van New Orleans, aan Anadolu Agency.

Het is een economie van $ 6 biljoen, maar het grootste deel daarvan is de islamitische financiën - ongeveer $ 4 biljoen. We moeten dus echt het niet-financiële deel van de halal-economie uitbreiden.

Halal-economie is een groter concept, dat veel gebieden bestrijkt, zoals textiel, cosmetica en medische producten, herinnerde hij zich.

De voordelen van halal-producten en -diensten moeten aan de mensen worden geadverteerd, voegde hij eraan toe.

Over het standpunt van Türkiye zei hij: "De Turkse halal-economie kan een soort rolmodel zijn voor de rest van de moslimwereld."

Hij zei ook dat Türkiye een zeer gediversifieerde economie heeft, het exporteert duizenden producten naar 200 verschillende landen,

Türkiye heeft een "rijke geschiedenis" en een "zeer dynamische leider", merkte de econoom op, en zei: "De islamitische wereld heeft echt geen leiderschap, er zijn niet echt veel leiders zoals (Turkse president Recep Tayyip) Erdogan."

Hij noemde het nieuwe economische model van het land, gebaseerd op investeringen, productie, werkgelegenheid en export, en zei dat het model moet worden geïntegreerd met het concept van islamitische financiën en halal-economie.

"We moeten overgaan op financiering op basis van nulrente", voegde hij eraan toe.

Kritiek op het bestaande oude economische beleid zei hij: "Als de inflatie stijgt, verhoogt u de rente. Ja, u verlaagt de inflatie, maar u krijgt ook een recessie."

©TURKİNFO.NL

 
Reklam

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum