Reklam
Reklam

De moslimbevolking in Spanje is de afgelopen 30 jaar met een factor 10 toegenomen

Volgens officiële gegevens wonen er 2,5 miljoen moslims in Spanje, maar volgens onofficiële schattingen zijn dat er ongeveer 3 miljoen. Dit verklaarde de secretaris van de Islamitische Commissie van Spanje, Mohamed Ajana, aan Anadolu Agency.

De moslimbevolking in Spanje is de afgelopen 30 jaar met een factor 10 toegenomen
Editör: Turkinfo.nl
25 Mart 2023 - 09:20
Reklam
Ajana voegde eraan toe dat de moslimbevolking in Spanje, die in het verleden uitsluitend als immigranten werd gezien, nu een belangrijke plaats inneemt onder de Spaanse burgers. Meer dan een miljoen moslims in het land zijn Spaanse staatsburgers, sommigen van hen zijn immigranten en anderen zijn van Spaanse afkomst.

Hij legde uit dat moslims uit Marokko, Pakistan, Bangladesh, Senegal en Algerije in de meerderheid zijn en de meeste moslims in Spanje in geïndustrialiseerde regio's zoals Catalonië, Valencia, Andalusië en Madrid wonen.

Ajana zei ook dat er momenteel 53 Islamitische federaties zijn die de moslimgemeenschap in Spanje dienen en dat er ongeveer 2000 moskeeën zijn. Hij zei dat de belangrijkste problemen waarmee moslims worden geconfronteerd, het verkrijgen van vergunningen en licenties voor de bouw van moskeeën, het bestaan van slechts 40 islamitische begraafplaatsen ondanks de toename van de bevolking, onderwijs en islamofobie zijn.
©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum