De Nederlander "Bolle Jos" en Jurean Anthony zijn in Istanbul gearresteerd

De Nederlander Joseph Johannes Leijdekkers, bijgenaamd "Bolle Jos", en de Nederlander Jurean Anthony Finix, gezocht door Nederland, Frankrijk en België met een code rood, zijn in Istanbul gearresteerd.

De Nederlander "Bolle Jos" en Jurean Anthony zijn in Istanbul gearresteerd
Editör: Turkinfo.nl
26 Haziran 2023 - 21:27 - Güncelleme: 27 Haziran 2023 - 09:38

Met behulp van de rode lijst werden de Nederlandse burgers "Bolle Jos", ook bekend als Joseph Johannes Leıjdekkers, en Jurean Anthony, in Istanbul gearresteerd. Beide personen werden gezocht door Nederland, Frankrijk en België met behulp van de rode lijst.

Er zijn 34 personen, waaronder 2 verdachten die gezocht werden door Interpol met behulp van de rode lijst, gearresteerd in verband met een operatie gericht op drugshandelaren. Details over de operatie zijn bekendgemaakt.

In samenwerking met de Financiële Misdaadonderzoekseenheid (MASAK) en de Narcotica Crime Fighting Unit heeft de politie van Istanbul de arrestatie van "Bello Jos", bijgenaamd Joseph Johannes Leıjdekkers, die gezocht werd met behulp van de rode lijst door Nederland, Frankrijk en België, in gang gezet.

Uit onderzoek bleek dat de internationale criminele organisatie, onder leiding van Leıjdekkers, ongeveer 2 jaar lang actief was via hun banden in Turkije.

Bezittingen ter waarde van 1 miljard 100 miljoen lira in beslag genomen.
Het onderzoeksteam identificeerde Naci Y. als de leider van de criminele organisatie in Turkije en arresteerde 25 verdachten op de aangegeven adressen tijdens een inval op 13 juni. In het kader van de operatie, waarbij bezittingen ter waarde van ongeveer 1 miljard 100 miljoen lira in beslag werden genomen, ging het onderzoeksteam door met hun werkzaamheden en kreeg informatie dat Isaac Bignan, een van de leiders van de organisatie, zich in Turkije bevond en voorbereidingen werden getroffen om hem illegaal naar het buitenland te smokkelen.

De politie ontdekte dat Jurean Anthony Finix, een Nederlandse staatsburger die ook gezocht werd met behulp van de rode lijst van Interpol, naar Istanbul was gekomen met als doel om Bignan illegaal uit Turkije te smokkelen. De politie arresteerde Finix en zijn twee medeplichtigen op het adres in Kağıthane waar ze zich verstopten.

Tijdens de inval werden 11 wapens en 600 kogels in beslag genomen. Het onderzoeksteam ontdekte dat er veel valse paspoorten werden gedrukt en dat er een jacht met verborgen compartimenten werd voorbereid om Bignan en zijn vrouw het land uit te smokkelen.

Op 25 juni werd Isaac Bignan, die naar verluidt in Isparta verbleef, samen met de verdachten Ömer K. en Murat P., gearresteerd.

De procedures van de 34 verdachten, waaronder Joseph Johannes Leıjdekkers en Isaac Bignan die gezocht werden met behulp van de rode lijst van Interpol, zijn nog steeds aan de gang bij de politie in Istanbul.

©TURKİNFO.NL



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum