Reklam
Reklam

De Terugkeer-Turk

Voor het eerst in de geschiedenis verhuizen er meer mensen uit Nederland naar Turkije..

De Terugkeer-Turk
Editör: Turkinfo.nl
27 Ocak 2017 - 06:39
Reklam

Voor het eerst in de geschiedenis verhuizen er meer mensen uit Nederland naar Turkije, dan Turken naar hier. Twintigers en dertigers, die als (klein)kind van Turkse migranten in Nederland opgroeiden, wijken uit naar een land waar ze nimmer woonden. Wat betekent het als jonge mensen met potentie, ‘echte Hollanders’, ons land beginnen te verlaten? Ligt het ideaal van onze multiculturele samenleving aan diggelen? Of is het allemaal niet zo dramatisch?



Op dit moment verhuizen er meer mensen vanuit Nederland naar Turkije dan andersom. Dat gebeurde nog niet eerder. Steeds meer Nederlanders van Turkse afkomst emigreren naar het land van hun (voor)ouders. Betekent dit dat de multiculturele samenleving is mislukt?



De Terugkeer-Turk is een fictieve informatieavond en een muzikale en morele achtbaan ineen. Een door de wol geverfde journaliste presenteert de resultaten van haar multiculturele onderzoek. Als er echter een Turkse man opstaat die zijn hartverscheurende verhaal vertelt, spelen haar emoties op. Een komische en ontregelende confrontatie tussen de ‘witte’ presentatrice en de ‘terugkeer-turk’ is het gevolg.



Lizzy Timmers en actrice Yonina Spijker interviewden ‘remigranten’ in Nederland en Turkije en baseerden hun voorstelling op deze getuigenissen. Tijdens de researchperiode verbleven ze net na de mislukte coup in juli 2016 in Istanbul. De broeierige sfeer en de inzichten die de makers daar opdeden, hebben hun weerslag gehad op het resultaat. 



Onder de indruk van de verschillende visies op de actualiteit maakten ze een voorstelling die ver over de grenzen die er tussen groepen lopen, heen reikt. De voorstelling toont een mozaïek van perspectieven: grappig, ontroerend, maar ook verrassend genuanceerd.



Voorstelling datum: 14 februari 2017

Tijd: 21:00

Plaats: Podium Mozaik - Bos en Lommerweg 191 

Informatie/reservering: 020-580038.



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum