Reklam
Reklam

Duitse Bevolking Bereikt 84,7 Miljoen, Toename Door Immigratie

Het Federale Bureau voor de Statistiek van Duitsland (Destatis) heeft vandaag voorlopige gegevens vrijgegeven waaruit blijkt dat de bevolking van Duitsland in 2023 een opmerkelijke stijging heeft doorgemaakt, voornamelijk toe te schrijven aan immigratie. Met een toename van 300 duizend mensen heeft het totale aantal inwoners nu de indrukwekkende mijlpaal van 84,7 miljoen bereikt, wat de demografische dynamiek van het land weerspiegelt.

Duitse Bevolking Bereikt 84,7 Miljoen, Toename Door Immigratie
Editör: Turkinfo.nl
26 Ocak 2024 - 08:45
Reklam

 

Berlijn, 26 januari 2024 - Het Federale Bureau voor de Statistiek van Duitsland (Destatis) heeft vandaag voorlopige gegevens vrijgegeven waaruit blijkt dat de bevolking van Duitsland in 2023 een opmerkelijke stijging heeft doorgemaakt, voornamelijk toe te schrijven aan immigratie. Met een toename van 300 duizend mensen heeft het totale aantal inwoners nu de indrukwekkende mijlpaal van 84,7 miljoen bereikt, wat de demografische dynamiek van het land weerspiegelt.

Immigratie als Drijvende Kracht

De bevolkingsgroei van Duitsland in 2023 wordt voornamelijk toegeschreven aan de instroom van migranten vanuit verschillende delen van de wereld. Destatis benadrukte dat deze toename in vergelijking met 2022, waarin een opvallende stijging werd genoteerd door de komst van Oekraïense vluchtelingen, aanzienlijk milder was. Het aantal nieuwkomers liep parallel met de gemiddelden die werden waargenomen tussen 2012 en 2021.

In de eerste helft van 2022 alleen al hebben Oekraïense migranten een substantiële bijdrage geleverd aan deze demografische verschuiving, met een toename van 740 duizend in de bevolking.

Netto-immigratie en Bevolkingsopbouw

Destatis voorspelt dat de netto-immigratie naar Duitsland in 2023 tussen de 680 duizend en 710 duizend mensen zal liggen. In 2022 bedroeg de nettomigratie naar het land 1,46 miljoen. Deze instroom van nieuwkomers compenseerde niet alleen de lage geboortecijfers, maar bood ook een antwoord op de uitdagingen van een vergrijzende bevolking.

Volgens Destatis vonden er vorig jaar tussen de 680 duizend en 710 duizend geboorten plaats, terwijl het sterftecijfer op 1 miljoen 20 duizend werd geschat. In 2023 daalden de geboortecijfers met 7%, terwijl het sterftecijfer met 4% afnam ten opzichte van het voorgaande jaar.

Maatschappelijke Discussies over Immigratie

De toename van de bevolking in Duitsland benadrukt de voortdurende maatschappelijke discussies over immigratie. In een tijd waarin de Duitse economie jaarlijks behoefte heeft aan honderdduizenden gekwalificeerde migranten om de uitdagingen van een vergrijzende bevolking aan te gaan, blijft migratie een centraal en controversieel onderwerp. De Duitse overheid heeft gereageerd met hervormingen die de toegang tot het staatsburgerschap vergemakkelijken, maar het blijft een kwestie die diep geworteld is in de nationale dialoog.
©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum