Reklam
Reklam

Eerste iftar in de schaduw van oorlog in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne

Moslims in de Oekraïense hoofdstad Kiev, openden in de schaduw van de oorlog de eerste iftar van de ramadan.

Eerste iftar in de schaduw van oorlog in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne
Editör: Turkinfo.nl
03 Nisan 2022 - 10:15
Reklam
Moefti van de Krim en hoofd van de Krim-moslimadministratie Ayder Isa Oglu Rustemov, functionarissen van het centrum en moslims woonden het programma bij dat werd gehouden in het Centrum voor Krim-moslims in het dorp Çayki in de regio Kiev, vanwege het eerste vasten van de maand Ramadan.

In een gesprek met Anadolu Agency (AA) in het centrum, verklaarde Rustamov dat de oorlog in Oekraïne al 38 dagen aan de gang is en dat de conflicten in de regio Kiev gedeeltelijk zijn afgenomen, en zei:

"Er waren vreselijke botsingen, maar nu is het een beetje gekalmeerd. Deze feiten moeten worden gezien, maar ik zeg dit alleen over deze regio. Er waren grote explosies hier, maar het is nu gekalmeerd, maar laten we dit als een zegen van Allah, de zegen van de Ramadan."

Röstemov benadrukte dat sommige mensen die de iftar bijwoonden aan het front vochten, en benadrukte ook dat ze probeerden een normaal leven te leiden.

Röstermov verklaarde dat er nog 4 vergelijkbare centra in Kiev zijn, maar die hier voorlopig alleen blijven voor veiligheidsdoeleinden, en dat ze de komende dagen iftar-maaltijden kunnen gaan geven in andere centra, zodra de mensen terugkeren.

Röstemov merkte op dat Rusland op 24 februari een oorlog tegen Oekraïne begon, maar in feite is de oorlog om de Krim-Tataren al sinds 2014 aan de gang, zei Röstemov: "Eigenlijk begon deze oorlog de Krim-Turken voor het eerst in de Invasie van 2014 op de Krim. Eigenlijk duurde deze oorlog 38 dagen. niet, hij duurt nog 8 jaar en 38 dagen. Deze oorlog begon op de Krim en moet eindigen met een overwinning op de Krim." hij zei.

©TURKINFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum