Europa pakt hun geld af, Turkije opent zijn deuren

Waar in een aantal Europese landen de gelden en persoonlijke bezitten van vluchtelingen afgepakt worden en hierdoor veel commotie ontstaat, blijft Turkije, de land die de meeste vluchtelingen opvangt, de veiligste haven voor de vluchtelingen.

Europa pakt hun geld af, Turkije opent zijn deuren
Editör: Turkinfo.nl
29 Ocak 2016 - 07:01

Europe is bezig zijn wetgeving verder aan te scherpen als het gaat om het vluchtelingenbeleid. Waar vorig jaar meer dan 1 miljoen vluchtelingen Europa binnen zijn gekomen wordt verwacht dat dit de komende periode onafgeremd verder zal gaan.



Laatst heeft de aangepaste wetgeving in Denemarken waarbij de gelden en persoonlijke bezitten van asielzoekers in beslag genomen kunnen worden tot heel veel commotie geleid. Met deze ook de verhoging van de wachttijd naar 3 jaar voor gezinshereniging.



Turkije steunt van begin af aan Syriers



Turkije, dat een open deur politiek hanteert voor inwoners van Syrie die het land vluchten vanwege de oorlog, heeft in de afgelopen 4,5 jaar geen enkel wetgeving aangescherpt hierover en heeft ook geen enkel problemen gehad hierover met de eigen bevolking. Turkije geeft deze mensen een tijdelijke verblijf in Turkije en stuurt deze onder geen enkele voorwaarde terug.



Volgens de ministerie voor rampen en noodzaken (AFAD) is de steun van Turkije aan de 2 miljoen Syriers die het land binnen zijn gekomen ongeveer 8 miljard dollar. Van deze asielzoekers worden 270 duizend opgevangen in de 25 kampen die opgezet zijn in 10 steden door AFAD. In dezelfde tijd is de hulp die Turkije ontvangen heeft van de verenigde naties gelijk aan 455 miljoen dollar.



Ook bewoners helpen vrijwillig mee



In het hele land worden bij verenigingen en stichtingen hulpen ingezameld om deze asielzoekers een beter verblijf in Turkije aan te kunnen bieden. Ook asielzoekers die niet in de kampen verblijven, maar inmiddels ingetrokken zijn in steden, worden vanuit deze hulp fondsen ondersteunt.



Asielzoekers die herenigs zijn met hun gezin en een huis huren in de steden zijn erg blij met de hulp van de Turken. Geld dat opgehaald wordt middels akties op social media dragen een groot bijdrage aan de fondsen waarmee Syriers geholpen worden.



Een deel van de vrijwilligers in Turkije tonen aan de wereld de gastvrijheid en menselijkheid door dedeuren van hun huis te openen, in het kader van een “warm onderkomen”, voor asielzoekers.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum