Reklam
Reklam

Het aantal doden in China's uitbraak van het coronavirus stijgt tot 106

Nationale Gezondheidscommissie bevestigt 4.515 gevallen van longontsteking veroorzaakt door 2019-nCoV

Het aantal doden in China's uitbraak van het coronavirus stijgt tot 106
Editör: Turkinfo.nl
28 Ocak 2020 - 07:49
Reklam

Het dodental in China van de nieuwe uitbraak van het coronavirus is gestegen tot 106, het Chinese persbureau Xinhua meldde dinsdag.

Ongeveer 4.515 bevestigde gevallen van longontsteking veroorzaakt door het nieuwe coronavirus, ook bekend als 2019-nCoV, was gemeld in 30 provinciaal-niveau regio's tegen het einde van de maandag, Xinhua zei, onder vermelding van de Nationale Gezondheidscommissie.
Xinhua rapporteerde dat 976 patià "nten in kritieke voorwaarde bleven terwijl 6.973 mensen van wordt verdacht met het virus worden besmet.
"Een ,,totaal van 60 mensen was gelost van het ziekenhuis na terugwinning," het bovengenoemde agentschap.

Het virus, dat in de stad Wuhan is ontstaan, heeft zich over 30 provincies in het land verspreid.
Tientallen gevallen zijn gemeld in Japan, Noord-Korea, Zuid-Korea, Thailand, de VS, Singapore, Frankrijk, Maleisië, Australië en Vietnam.

De Chinese autoriteiten kondigden op zondag plannen aan om de maanfeestdag, die oorspronkelijk op 30 januari zou eindigen, uit te breiden in een poging om de massabijeenkomsten te verminderen en verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.
Reizigers uit China worden op luchthavens wereldwijd gescreend op het virus en veel luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten naar Wuhan opgeschort.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft donderdag een vergadering gehouden waar zij een besluit over het uitroepen van de uitbraak tot een noodsituatie op gezondheidsgebied heeft uitgesteld en heeft gezegd dat zij meer informatie over het virus nodig had.

©MD 
TURKİNFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum