Reklam
Reklam

Het "dakloosheids" probleem groeit in Brussel.

Organisaties die sociale bijstand verlenen aan de groeiende groep daklozen in de hoofdstad van België, Brussel, zijn in staking gegaan omdat ze beweren dat ze onder onmogelijke omstandigheden werken.

Het "dakloosheids" probleem groeit in Brussel.
Editör: Turkinfo.nl
14 Mart 2024 - 14:56
Reklam

Volgens informatie van Bruss'help, een koepelorganisatie die werkt met daklozen in Brussel, werd een uur durende staking georganiseerd om de omvang van het probleem onder de aandacht te brengen.

De staking benadrukte dat er geen verbeteringen zijn aangebracht in de middelen van de sociale dienstverleningssector in het licht van de groeiende aantallen daklozen.

Organisaties in de sector hebben in een brief aan premier Alexander de Croo en de premier van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Rudi Vervoort, aanbevelingen gedaan, waaronder het vinden van oplossingen voor het huisvestingstekort in de stad, het herzien van de criteria voor het verkrijgen van bijstand en het identificeren van mensen die nog steeds hulp ontvangen terwijl ze deze niet nodig hebben.

Volgens de laatste telling zijn er 7.134 mensen geïdentificeerd als dakloos of in slechte huisvestingsomstandigheden, wat een stijging van 18,9% betekent ten opzichte van de telling van 2020.

België kampt al enige tijd met een crisis waarbij mensen die asiel aanvragen geen onderdak krijgen toegewezen. Federale instanties dwingen steeds meer mensen op straat te leven omdat hun capaciteit vol is. De behoeften van deze mensen worden overdag verzorgd door vrijwilligersorganisaties onder de noemer dagopvang. Het besluit van België vorig jaar om geen accommodatie te bieden aan alleenstaande mannen die asiel aanvragen, vanwege de prioriteit die wordt gegeven aan gezinnen, vrouwen en kinderen, legt extra druk op deze sector.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum