Reklam
Reklam

Het Turkse KAAN-gevechtsvliegtuig van de vijfde generatie stijgt op

Het langverwachte moment is eindelijk aangebroken: het KAAN-gevechtsvliegtuig, het vlaggenschip van de Turkse defensie-industrie, heeft met succes zijn maidentestvlucht voltooid. Deze mijlpaal markeert een keerpunt in de Turkse luchtvaartgeschiedenis en vertegenwoordigt een enorme sprong voorwaarts in het streven van Turkije naar technologische onafhankelijkheid en militaire macht.

Het Turkse KAAN-gevechtsvliegtuig van de vijfde generatie stijgt op
Editör: Turkinfo.nl
21 Şubat 2024 - 13:10 - Güncelleme: 21 Şubat 2024 - 13:16
Reklam

Vandaag de dag deelde TUSAS, de Turkse Aerospace Industries, een opwindende video waarin te zien is hoe de KAAN opsteeg en elegant terugkeerde naar een luchtbasis in het noorden van Ankara. Dit beeld van kracht en vooruitgang symboliseert niet alleen de voltooiing van een ambitieus project, maar belooft ook een veelbelovende toekomst voor de Turkse luchtvaartsector.

Met KAAN zal Turkije niet alleen beschikken over een gevechtsvliegtuig van de vijfde generatie, maar ook over geavanceerde technologieën die slechts door enkele landen ter wereld worden bezeten. Haluk Gorgun, het hoofd van de Turkse defensie-industrie, benadrukte het belang van deze prestatie en verklaarde dat KAAN niet alleen een vliegtuig is, maar een symbool van trots en vooruitgang voor de natie.

Deze eerste vlucht volgt op een grondige reeks tests en voorbereidingen. Voordat KAAN zijn vleugels kon uitslaan, werden verschillende cruciale tests uitgevoerd, waaronder lanceringstoeltests, volledige statische tests, controles op de bedieningselementen, landing gear tests en uitgebreide avionica- en brandstoftests. Al deze inspanningen culmineerden in een succesvolle vlucht, uitgevoerd door de bekwame Turkse testpiloot Barbaros Demirbas.

Het KAAN-gevechtsvliegtuig belooft een revolutie teweeg te brengen in moderne luchtoorlogsvoering. Met zijn vermogen tot lucht-luchtgevechten, precisieaanvallen en ondersteuning van kunstmatige intelligentie en neurale netwerken, zal KAAN een cruciale rol spelen in de verdediging van Turkije en zijn bondgenoten.

De weg naar deze mijlpaal begon in 2016, toen het project werd gelanceerd. Sindsdien heeft een toegewijd team van ingenieurs en experts onvermoeibaar gewerkt om dit visionaire doel te bereiken. In maart 2023 werd het resultaat van hun inspanningen onthuld toen KAAN voor het eerst aan het publiek werd getoond.

Terwijl KAAN nu triomfantelijk door de lucht zweeft, vertegenwoordigt het niet alleen een prestatie op technologisch gebied, maar ook een symbool van nationale trots en vastberadenheid. Met zijn opmerkelijke capaciteiten en geavanceerde technologieën brengt KAAN Turkije naar de voorhoede van de mondiale luchtvaartindustrie, en vestigt het land zijn positie als een regionale en mondiale kracht om rekening mee te houden.

©TURKİNFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum