Reklam
Reklam

Historische Aardbeving Treft Marokko - Meer dan 1000 Doden en Honderden Gewonden

Marrakech, Marokko - Vandaag heeft Marokko zijn dodelijkste aardbeving in de afgelopen eeuw meegemaakt, toen een krachtige aardbeving met een magnitude van 7 het land trof.

Historische Aardbeving Treft Marokko - Meer dan 1000 Doden en Honderden Gewonden
Editör: Turkinfo.nl
09 Eylül 2023 - 20:35
Reklam

Het Nationaal Instituut voor Geofysica van Marokko heeft bevestigd dat de aardbeving plaatsvond met het epicentrum in het El-Huz gebied van Marrakech, in het noorden van het land, en dat deze zich op een diepte van 8 kilometer voordeed.

De ramp heeft tot nu toe een verschrikkelijke tol geëist, met meer dan 1000 bevestigde sterfgevallen en honderden gewonden. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Marokko heeft verklaard dat reddingsoperaties in volle gang zijn om overlevenden te lokaliseren en te helpen, maar de omvang van de schade en het aantal slachtoffers blijft toenemen.

De bevolking van Marokko verkeert in diepe rouw na deze tragische gebeurtenis, en internationale hulp en steun worden dringend ingeroepen. De regering van Marokko heeft een nationale noodtoestand afgekondigd en mobiliseert alle beschikbare middelen om de getroffen gemeenschappen te helpen en de wederopbouw te starten.

Het Nationaal Instituut voor Geofysica van Marokko benadrukt het belang van waakzaamheid en voorbereiding voor toekomstige aardbevingen in het land, gezien de geologische activiteit in de regio. De gevolgen van deze tragedie zullen nog lange tijd voelbaar zijn, en de wereld staat solidair met Marokko in deze moeilijke tijden.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum