Reklam
Reklam

Israëlische Bombardementen Verwoesten Moskeeën in Gaza

Gaza-Stad, 22 oktober 2023 - Het Ministerie van Erfgoed en Religieuze Zaken in Gaza heeft onthuld dat Israëlische bombardementen sinds 7 oktober maar liefst 26 moskeeën in de Gazastrook hebben vernietigd.

Israëlische Bombardementen Verwoesten Moskeeën in Gaza
Editör: Turkinfo.nl
22 Ekim 2023 - 12:32
Reklam
Daarnaast zijn tientallen andere gebedshuizen zwaar beschadigd geraakt als gevolg van Israëlische luchtaanvallen in verschillende delen van het gebied. Deze alarmerende situatie heeft de aandacht gevestigd op de verwoesting van religieuze en culturele locaties in Gaza.

Het Ministerie van Erfgoed en Religieuze Zaken rapporteerde ook dat Israëlische gevechtsvliegtuigen het ministerie zelf, evenals de Quran radiozender van het ministerie en zelfs een kerk hebben vernietigd. Deze acties hebben geleid tot internationale verontwaardiging en veroordeling.

In reactie op deze vernietigingen heeft het ministerie opgeroepen tot onmiddellijke interventie van islamitische en internationale organisaties. Ze vragen dringend om concrete stappen om de agressie tegen Gaza te stoppen en Israël verantwoordelijk te houden voor haar daden tegenover burgers, moskeeën en kerken.

Het conflict in Gaza, dat al sinds 7 oktober onderhevig is aan Israëlische bombardementen en een blokkade, begon met de operatie "Al-Aqsa Flood" door de Palestijnse verzetsgroep Hamas. Deze verrassingsaanval omvatte een barrage van raketlanceringen en infiltraties in Israël over land, zee en lucht. Hamas beweerde dat deze actie een vergelding was voor de bestorming van de Al-Aqsa-moskee en het toenemende geweld door Israëlische kolonisten.

In reactie hierop startte het Israëlische leger de operatie "Swords of Iron" tegen Hamas-doelen in de Gazastrook. Deze recente golf van geweld heeft tot nu toe het leven gekost aan minstens 4.385 Palestijnen, waaronder 1.756 kinderen. In Israël zijn meer dan 1.400 slachtoffers gemeld.

De internationale gemeenschap volgt de situatie op de voet en dringt aan op een onmiddellijke de-escalatie van het conflict en een blijvende vrede in de regio. De vernietiging van religieuze en culturele locaties benadrukt de urgentie van deze oproep.

*Writing by Ahmed Asmar

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum