Reklam
Reklam

Istanbul verwelkomt recordaantal buitenlandse bezoekers in 2023

Istanbul, als een van de meest iconische en historische steden ter wereld, heeft het afgelopen jaar een opmerkelijke prestatie geleverd door een recordaantal buitenlandse bezoekers te ontvangen. Met bijna 17,5 miljoen toeristen die de stad bezochten, brak Istanbul alle records en verstevigde zijn positie als een topbestemming voor reizigers van over de hele wereld.

Istanbul verwelkomt recordaantal buitenlandse bezoekers in 2023
Editör: Turkinfo.nl
13 Şubat 2024 - 13:50
Reklam

Volgens gegevens die zijn gepubliceerd op de website van het Ministerie van Cultuur en Toerisme, steeg het aantal buitenlandse bezoekers aan Istanbul met maar liefst 8,44% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze indrukwekkende groei benadrukt de aantrekkingskracht van Istanbul als een bruisende metropool vol geschiedenis, cultuur en architectonische pracht.

Van de 17.370.030 buitenlandse bezoekers die Istanbul vorig jaar bezochten, kwam het merendeel uit de Russische Federatie, met bijna 2 miljoen mensen die de stad verkenden. Duitsland volgde op de tweede plaats, gevolgd door Iran en de Verenigde Staten. Deze diversiteit aan bezoekers benadrukt Istanbul's wereldwijde aantrekkingskracht en de unieke ervaringen die het te bieden heeft aan reizigers van alle achtergronden.

Een interessant aspect van deze recordcijfers is de keuze van buitenlandse bezoekers voor de luchthavens van Istanbul als hun eerste toegangspoort tot de stad. Istanbul Airport bleek verreweg de populairste keuze te zijn, met maar liefst 71,78% van de buitenlandse bezoekers die de stad per vliegtuig arriveerden. Deze luchthaven verwelkomde meer dan 12 miljoen buitenlandse passagiers, waarmee het de drukste toegangspoort voor reizigers naar Istanbul werd. Sabiha Gökçen Airport volgde op de tweede plaats, met een aanzienlijk aantal buitenlandse bezoekers dat de stad via deze luchthaven bereikte.

De opkomst van Istanbul als een toonaangevende toeristische bestemming weerspiegelt niet alleen de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van de stad, maar ook de inspanningen van de lokale autoriteiten en de toerismesector om de stad te promoten en te ontwikkelen als een gastvrije en aantrekkelijke bestemming voor reizigers van over de hele wereld. Met zijn adembenemende bezienswaardigheden, bruisende straten en gastvrije bevolking, blijft Istanbul een bestemming die reizigers blijft fascineren en inspireren.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum