Lancering Stedelijk Expertisecentrum Rotterdam

Nieuwe impuls voor initiatieven diversiteit Rotterdamse samenleving

Lancering Stedelijk Expertisecentrum Rotterdam
Editör: Turkinfo.nl
15 Mart 2016 - 05:18

Ronald Schneider, wethouder stedelijke ontwikkeling en integratie van Rotterdam, opent maandag 21 maart het Stedelijke Expertisecentrum Rotterdam voor integratie, (lhbt-) emancipatie en gelijke behandeling. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst in De Rotterdam, de verticale stad aan de Wilhelminapier. Meer dan honderd organisaties uit de stad en daarbuiten zullen daarbij aanwezig zijn.

Rotterdam streeft naar een diverse samenleving waarin plaats is voor iedereen, ongeacht culturele achtergrond, seksuele oriëntatie, gender of welke grond dan ook. Dat dit geen vanzelfsprekendheid is, blijkt wel uit de vele initiatieven van maatschappelijke instanties, overheid en zelfs van particulieren. 

Het expertisecentrum heeft als doel om Rotterdamse initiatieven op het gebied van integratie, (lhbt-) emancipatie en gelijke behandeling te versterken. Dit gebeurt door het opzetten van een stedelijk netwerk en het verzamelen en verspreiden van gespecialiseerde expertise in combinatie met lokale oplossingen. 



Opdracht gemeente Rotterdam

Het expertisecentrum is in opdracht van de gemeente Rotterdam ingericht door RADAR, bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie en ART.1, kenniscentrum discriminatie Nederland. Directeur Cyriel Triesscheijn van RADAR/ART.1: “Rotterdam heeft een berg expertise in huis als het gaat om de aanpak van integratie, (lhbt-) emancipatie en antidiscriminatie, maar organisaties werken vaak te geïsoleerd en kennis wordt onvoldoende gedeeld. Hier gaat het Stedelijk Expertisecentrum Rotterdam verandering in brengen.”



Brede belangstelling

De lancering van het Stedelijk Expertisecentrum Rotterdam vindt plaats in aanwezigheid van vertegenwoordigers van ruim honderd maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, belangenorganisaties, overheden, politieke partijen en andere organisaties uit Rotterdam en daarbuiten. Sylvana Simons is uitgenodigd als keynotespreker en zal de genodigden bijpraten over emancipatie anno 2016. Verder worden de naam en de huisstijl van het expertisecentrum bekend gemaakt. 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum