Reklam
Reklam

Meer dan 300.000 euro binnengehaald voor Culemborg

De inzamelingsactie, dat direct na de brand in Culemborg opgestart werd voor de nieuwe moskee, heeft tot nu toe al meer dan 300.000 euro opgeleverd.

Meer dan 300.000 euro binnengehaald voor Culemborg
Editör: Turkinfo.nl
03 Ocak 2017 - 05:25
Reklam

De brand vorige week in een pand, wat vroeger een zwembad was maar sinds april overgenomen was door de Islamitische Gemeenschap om er een moskee te bouwen, had voor heel veel teleurstelling gezorgd.



De voorzitter van de stichting, Hasan Barzizaoua, had in een verklaring aangegeven dat er geen andere optie was dan dat het aangestoken was en vroeg de islamitische gemeenschap in Culemborg om kalm te blijven. Na de brand is in heel Nederland een geldinzamelingsactie begonnen en na 5 dagen was al een bedrag van 280.000 euro verzameld.



De moskee had financiële problemen doordat het gebouw nog niet verzekerd was en dat de materiele schade groot was. Tijdens het vrijdagmiddag gebed in alle Nederlandse moskeeën is een geldzamelingsactie gehouden en parallel daaraan is geconstateerd dat een actie op social media vlak enorm successen heeft behaald.



Hasan Barzizaoua geeft in een nieuwe verklaring aan dat het eindbedrag van de inzamelingsactie nog niet vaststaat doordat de afgelopen weekend alle banken dicht waren, maar verwacht dat de grens van 300.000 euro overschreden is alles bij elkaar.



De politie is een onderzoek gestart naar de brand, die begonnen is bij het zwembad en overgeslagen is naar het naastgelegen gebouw. Echter, de politie heeft nog geen verklaring gegeven. Dezelfde nacht zijn ook nog 6 autobranden gesticht.



Islam fobie stijgt



Nederland behoort tot de landen waar islam fobie het meest stijgt.



SETA, een researchfonds voor politiek, economisch en maatschappelijk onderzoek, heeft een Islam fobie rapport uitgebracht en aangegeven dat in Nederland vorig jaar 142 mondelinge en fysieke aanvallen gemeld zijn en dat hiervan maar 46 bestraft zijn.



In Nederland is op 19 moskeeën 27 aanvallen gerapporteerd. Deze moskeeën zijn gebombardeerd met geurbommen en hier hebben ze varkenskoppen achtergelaten.



 



©MD



Alle berichten met bron Turkinfo en @MD mogen zonder toestemming niet gepubliceerd of gebruikt worden


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum