Reklam
Reklam

Meer dan 600 doden bij krachtige aardbeving in Marokko

De slachtoffers van de aardbeving met een magnitude van 7,0 vielen in verschillende regio's, waaronder de provincies Al Haouz en Marrakesh, evenals de steden Ouarzazate, Azilal, Chichaoua en Taroudant, aldus het ministerie in een verklaring.

Meer dan 600 doden bij krachtige aardbeving in Marokko
Editör: Turkinfo.nl
09 Eylül 2023 - 10:30
Reklam
Aardbeving is de krachtigste beving die het Noord-Afrikaanse land in meer dan een eeuw heeft getroffen, volgens het Nationaal Geofysisch Instituut

De aardbeving was de krachtigste beving die het Noord-Afrikaanse land in de afgelopen eeuw heeft getroffen, aldus het Nationaal Geofysisch Instituut van Marokko.

De United States Geological Survey (USGS) zei dat het epicentrum van de aardbeving, die kort na 23.00 uur lokale tijd (22.00 uur GMT) plaatsvond, zich bevond op 75 kilometer (46,6 mijl) ten zuidoosten van Marrakech, op een diepte van 18,5 km.

Video's op sociale media toonden meteen de nasleep en lieten zien dat bewoners de straat op gingen.

De situatie was naar verluidt bijzonder ernstig in de regio Marrakech, waar talloze gebouwen waren ingestort en bewoners onder het puin vastzaten.

Lokale media meldden dat sommige gebouwen, waaronder de beroemde rode muren die de oude stad omringen, beschadigd waren.

De Koninklijke Strijdkrachten riepen burgers op tot voorzichtigheid en leidden hen naar veilige gebieden om hen te beschermen tegen naschokken.

De trillingen waren ook voelbaar in buurland Algerije en Mauritanië.

Het Turkse Rode Halve Maan zei dat ze de ontwikkelingen nauwlettend volgen en in coördinatie zijn met internationale hulporganisaties en anderen in de regio.

In 2004 werden meer dan 600 mensen gedood en raakten velen gewond toen een aardbeving met een magnitude van 6,3 het noordoosten van Marokko trof.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum