Reklam
Reklam

Nederland gaat zo het nieuwe jaar in

Nederland heeft 2017 vol vrede en vreugde tegemoetgezien. Algemeen gezien is het oud en nieuw rustig verlopen en er is voor 70 miljoen euro aan vuurwerk afgestoken.

Nederland gaat zo het nieuwe jaar in
Editör: Turkinfo.nl
03 Ocak 2017 - 05:24
Reklam

Nederland is vol vreugde het nieuwe jaar ingestapt met heel veel vuurwerk en vuurwerk shows, zoals in Rotterdam.



De Erasmus brug in Rotterdam was het centraal punt van de vuurwerk show. Het show dat elk jaar door de gemeente van Rotterdam georganiseerd wordt, had een recordaantal aan bezoekers. Het evenement, dat mede doordat het openbaar vervoer gratis was en dat de weersomstandigheden gunstig waren, trok een 60 duizend bezoekers en duurde in totaal 8 minuten. De bezoekers waren door de korte duur en het mistige weer een beetje teleurgesteld, echter dat heeft de pret niet mogen bederven. Iedereen is vol vreugde het nieuwe jaar in gefeest.



Ondanks de vele maatregelen die genomen zijn en de lange periode van voorbereiding en voorlichting zijn in delen van het land toch nog ongeregeldheden genoteerd en zijn er helaas mensen aangehouden. Het vuurwerk heeft soms tot branden geleid en soms ook tot mensen die gewond zijn hierdoor. Over het hele land gezien zijn vele vuurwerk incidenten gerapporteerd waardoor vele burgers de nacht in het ziekenhuis hebben doorgebracht. Het aantal meldingen dat gerapporteerd is op dit vlak is gelijk aan 47 duizend.



In Utrecht waren vorig jaar 37 auto branden genoteerd, ondank alle genomen maatregelen zijn dit jaar toch nog 20 autobranden genoteerd. Ook zijn in vele delen van de stad ongeregeldheden geweest tussen de jeugd en de politie.



In Amersfoort is, doordat de jeugd de politie bestookte met vuurpijlen, ook enige tijd ongeregeldheden genoteerd tussen de jongeren en de politie. Daarna zijn 30 jongeren opgepakt.



Amsterdam echter is in tegenstelling tot andere steden en in vergelijking met voorgaande jaren heeft een rustig oud en nieuw achter de rug. Er zijn in totaal 648 incidenten genoteerd en in totaal 32 mensen aangehouden. De gehele nacht heeft de brandweer en ambulancediensten in totaal 363 keer moeten uitrukken. 7 slachtoffers van vuurwerk zijn vervoerd. In vergelijking met vorig jaar zijn deze cijfers gehalveerd.



Bij een nieuwjaarsfeest in Damwoude zijn in totaal 23 mensen bewusteloos geraakt.



Nieuwjaarsduik door duizenden burgers



In Nederland hebben wederom tienduizenden mensen deelgenomen aan de Nieuwjaars duik, ondanks het slechte weer.



De traditie van Nederland heeft op 139 verschillende locaties in totaal 51 duizend deelnemers getrokken.



Het oogziekenhuis in Rotterdam heeft in totaal 14 personen geregistreerd van vuurwerk incidenten. Van deze 14 heeft de helft een blijvend letsel gehouden aan het incident.



Volgens een verklaring van zorgverzekering Achmea is de totale schade ontstaan door het aansteken van vuurwerk ingeschat tussen de 10 en 15 miljoen euro.



 



©MD



Alle berichten met bron Turkinfo en @MD mogen zonder toestemming niet gepubliceerd of gebruikt worden


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum