Reklam
Reklam

Nederland onderzoekt de eigendommen van Turken in Turkije

Nederland doet onderzoek naar de eigendommen van Turken die in Nederland genieten van een uitkering.

Nederland onderzoekt de eigendommen van Turken in Turkije
Editör: Turkinfo.nl
13 Temmuz 2016 - 11:58
Reklam

De gemeente Utrecht heeft bij 43 mensen hun uitkering stopgezet omdat deze mensen een verkeerde informatie gegeven hebben over hun vermogen.



VVD gemeenteraadslid Judith Tielen van Utrecht gaf aan dat huizenbezitters in eigen land geen recht hebben op een uitkering in Nederland. Ze gaf verder aan dat dit zelfs een strafbaar feit is en dat deze mensen dus ook gestraft moeten worden.



Deze maatregel is niet nieuw en zeker niet enkel voor Utrecht geldig.



Steden als Tilburg, Rotterdam, Dordrecht en Schiedam zijn al jaren bezig om het vermogen van de Turken in Turkije te toetsen om te zien of dit recht hebben op een uitkering.



Volgens berichtgeving dat niet bevestigd is is de FIOD ook nadrukkelijk de mensen uit een specifiek risico groep aan het volgen vanaf 2014 / 2015. Het gaat dan om de groep die niet in Nederland is geboren en die meer dan 28 dagen in het buitenland verblijft.



SVB stuurt jaarlijks een brief naar alle uitkeringsgerechtigden om hen te attenderen op het feit dat ze hun vermogen in het buitenland moeten aangeven.



Kort gezegd wil Nederland niet dat het geld naar het buitenland gaat en wil ook de strenge controles die het in het binnenland hanteert voor vermogens van mensen ook toepassen over de grens.



©MD

Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum