Reklam
Reklam

PKK-aanhangers provoceren en vallen Turkse gemeenschap aan in provincie Limburg

Politie gebruikt waterkanonnen om situatie in district Heusden-Zolder onder controle te houden

PKK-aanhangers provoceren en vallen Turkse gemeenschap aan in provincie Limburg
Editör: Turkinfo.nl
25 Mart 2024 - 11:28
Reklam

De Belgische politie heeft waterkanonnen ingezet om een confrontatie te beheersen die werd geïnitieerd door sympathisanten van de PKK-terreurgroep, die provocerende slogans riepen terwijl ze door een gebied met burgers van Turkse afkomst in het district Heusden-Zolder in de provincie Limburg, dichtbij de hoofdstad Brussel, trokken en hen aanvielen.

Een groep PKK-sympathisanten keerde zondagochtend terug van Nevruz (lente) vieringen in hun auto's, met vlaggen die de PKK-terroristische organisatie symboliseren, maar toen ze door een straat reden die voornamelijk bevolkt wordt door burgers van Turkse afkomst, schreeuwden ze provocerende slogans.

De Turken reageerden op de groep, wat resulteerde in een confrontatie.

Politieteams arriveerden ter plaatse, waar enkele voertuigen in brand waren gestoken, waardoor ze gedwongen werden waterkanonnen in te zetten om de situatie onder controle te krijgen.

Plaatsvervangend burgemeester Yasin Gul van Heusden-Zolder vertelde aan Anadolu dat PKK-sympathisanten een burger van Turkse afkomst aanvielen terwijl ze provocerende slogans riepen.

"We wonen hier al 60 jaar als West-Europese Turken. We hebben nog nooit zo'n incident in onze gemeente gehad," zei Gul.

Hij zei dat bijna een vierde van de bevolking van de gemeente van Turkse afkomst is.

Lokale autoriteiten hadden al voorzorgsmaatregelen genomen als reactie op berichten dat PKK-sympathisanten uit naburige steden en landen het Nevruz-evenement zouden bijwonen, voegde hij eraan toe.

In haar meer dan 35-jarige terreurcampagne tegen Turkije is de PKK – vermeld als een terroristische organisatie door Turkije, de VS en de EU – verantwoordelijk voor de dood van meer dan 40.000 mensen, inclusief vrouwen, kinderen en zuigelingen. De YPG/PYD is de Syrische afsplitsing van de PKK.

*Geschreven door Alperen Aktas uit Istanbul

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum