President Erdogan zei: "De verkiezingsdatum is 14 mei"

President Recep Tayyip Erdoğan zei: "Aan het einde van onze uitgebreide evaluaties hebben we gezien dat zondag 14 mei 2023 in alle opzichten de meest geschikte datum is voor de verkiezingen.

President Erdogan zei: "De verkiezingsdatum is 14 mei"
Editör: Turkinfo.nl
27 Ocak 2023 - 08:45

De verklaring van Erdogan over dit onderwerp is als volgt:
"Vandaag bereiken we de maand Rajab, de maand Shaban op 21 februari en de maand Ramadan op 23 maart, de Eid al-Fitr op 21 april en het Offerfeest op 28 juni.

Zoals bekend was de datum van de verkiezingen 18 juni. We voelden de behoefte om deze datum bij te werken, aangezien deze samenviel met zowel de vooravond van Eid-al-Adha, de bedevaartperiode, als de examenkalender voor onze kinderen.

Als resultaat van de uitgebreide evaluaties die we met dit inzicht hebben gemaakt, hebben we gezien dat zondag 14 mei 2023 in alle opzichten de meest geschikte datum is voor de verkiezingen.

Erdogan: Ik hoop dat de verkiezingen op 14 mei worden gehouden
Volgens de verordening van de Hoge Kiesraad zijn 60 dagen nodig om alle voorbereidingen te treffen. Maw. Erdogan moet op eigen initiatief uiterst op 10 maart de verkiezingen aankondigen.

De president kondigde aan dat hij op 10 maart een verklaring zal afleggen voor de verkiezingen en dat de verkiezingen op zondag 14 mei zullen plaatsvinden. Parlementsverkiezingen zullen ook het dezelfde dag plaatvinden.

©TURKİNFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum