Reklam
Reklam

Race om coronavaccin in volle gang: Turkije heeft met 2 vaccin naar de eerste fase

Twee Turkse instituten zeggen dat Turkije vanaf januari/februari kan beginnen met grootschalige vaccinatie tegen het coronavirus.

Race om coronavaccin in volle gang: Turkije heeft met 2 vaccin naar de eerste fase
Editör: Turkinfo.nl
10 Ağustos 2020 - 06:40
Reklam
De zoektocht naar een vaccin tegen het coronavirus is in volle gang. Turkse wetenschapper stap dichterbij coronavaccin.

In Turkije heeft 2 instituut het coronavirusvaccin dierproeven succes zijn afgerond. Een van hen kreeg zelfs de goedkeuring van de ethische commissie en bereikte het stadium van klinische fase om testen bij mensen.
Dierproeven vormen normaal gesproken een cruciale stap in de ontwikkeling van vaccins en geneesmiddelen.

Dat liet de Turkse president Recep Tayyip Erdogan  gisteren weten.

Klinische fases
Het begint met de preklinische fase, waarin een vaccin wordt getest in een laboratorium en op dieren. Verreweg de meeste coronavaccins zijn op dit moment in deze fase. Turkije heeft deze fase succesvol afgerond. 
Daarna volgen de klinische fases. Eerst wordt getest op gezonde volwassenen (fase 1), daarna op een grotere groep mensen uit de later te vaccineren bevolking (fase 2). Maar het echte bewijs of een vaccin veilig is en goed werkt, komt pas in de volgende fase, fase 3. In deze fase wordt gekeken hoeveel van de gevaccineerde personen – duizenden mensen in totaal – alsnog ziek worden. Dat wordt vergeleken met de rest van de bevolking.  

Eerste potentiele corona vaccin van Turkije heeft goedkeuring gehad om bij mensen te testen. 
Naast het vaccin wordt ook hard gewerkt aan een medicijn tegen corona. Turkije is volop bezig met de ontwikkeling van verschillende medicijnen zei Erdogen.

©TURKİNFO.NL
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum