Rutte: Turkije (bij NAVO) is van enorm politiek en militair belang voor alliantie

De Nederlandse premier Mark Rutte, die op officieel bezoek is aan Turkije, sprak op de gezamenlijke persconferentie met president Recep Tayyip Erdoğan na zijn besloten-bijeenkomst in het presidentiële complex.

Rutte: Turkije (bij NAVO) is van enorm politiek en militair belang voor alliantie
Editör: Turkinfo.nl
22 Mart 2022 - 19:58
Rutte verklaarde dat Nederland en Turkije bilaterale betrekkingen hebben met een geschiedenis van meer dan 400 jaar en zei: "Wij zijn belangrijke economische partners. Zoals u al zei, zagen we een toenemend handelsvolume van 8 miljard dollar naar 11 miljard, en we miljard als tussendoel en 20 miljard als einddoel. "Nederland is de grootste buitenlandse directe investeerder in Turkije, dus er is nog veel werk aan de winkel. Er zijn al 3.000 Nederlandse bedrijven actief." zei.

Rutte merkte op dat ze niet alleen spraken over economische betrekkingen met president Erdoğan, maar zei: "We werken ook samen op multilateraal niveau. Natuurlijk zijn we allebei NAVO-lid, we kijken uit naar de buitengewone NAVO-top die zal worden gehouden op Donderdag. Hier kan en wil ik zeggen dat Turkije een grote politieke en politieke leider is voor het bondgenootschap. Het is van militair belang en natuurlijk is dit land ook een belangrijke partner voor de Europese Unie." haar beoordeling heeft gemaakt.

Rutte verklaarde dat ze de situatie in Oekraïne uitvoerig met president Erdogan hebben besproken en zei: "We veroordelen allebei de invasie van Rusland. Zoals president Erdogan zei, is dit een zware slag voor de regionale vrede en stabiliteit. Ik ben het volledig eens met zijn beoordeling. Door "Poetin heeft de soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne geschonden, wat volkomen onaanvaardbaar is." hij zei.

Rutte wees erop dat het geweld dat op bevel van Poetin in Oekraïne werd gepleegd brutaal was en dat er veel onschuldige burgers onder de slachtoffers waren, zei Rutte dat ze daar elke dag bewijzen van zien.

©TURKINFO.NL


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum