Simit Sarayi blijft investeren

De voorzitter van Simit Sarayi Kavukçu geeft aan dat ze naast de investering in Nederland waarbij in juni een fabriek in Nederland geopend gaat worden, blijven investeren. Dit jaar zal rond de 100 miljoen dollar geinvesteerd worden in Saoedi Arabie. Ook willen we dit jaar nog een plek hebben op de Franse Champs Elysees, aldus de voorzitter.

Simit Sarayi blijft investeren
Editör: Turkinfo.nl
11 Nisan 2016 - 07:15

De voorzitter van Simit Sarayi, Abdullah Kavukçu, geeft aan dat ze tot nu toe in 17 landen vertegenwoordigd zijn en verder gaan met investeren. Dit jaar zullen we ruim 100 miljoen dollar investeren in Saoedi Arabie.



De voorzitter geeft aan dat ze in 2002 begonnen zijn en voor het eerst in 2012 geinvesteerd hebben in het buitenland.



De eerste buitenlandse vestiging heeft Simit Sarayi in Saoedi Arabie in Mekka geopend, daarna kwam Nederland en vervolgens werd snel gegroeid naar 17 landen.



De voorzitter geeft aan dat vooral in het buitenland heel veel animo is naar de Turkse simit en vervolgd “We hebben nu in Londen 12 vestigingen. Onze premier had een leuk verhaal. Binnen de 10 grootste merken van de wereld zal een Turkse merk zijn. Wij zijn hard op weg om een van die 10 merken te worden.”



Turkse naam op de Champs Elysees



Kavukçu, dat aangeeft verder te zullen gaan met het verspreiden van de Turkse smaak, vervolgd:



“We hebben in Turkije 3 fabrieken en hopen dit jaar onze eerste fabriek in Nederland te openen. Vanaf juni zal onze fabriek in Nederland actief zijn en hiermee zullen we op 4 fabrieken komen. We hebben het streven om dit jaar een vestiging te hebben op de Champs Elysees. We zijn hierover in gesprek. Ook in het verre oosten zijn we met 3 groepen in gesprek. We hebben plannen om in 2017 ook daar actief te worden. Komende maand openen we een vestiging in Washington. Op deze manier proberen we wereldwijd de Osmaanse smaak van de Turkse Simit aan te bieden.”



325 winkels in 5 jaar in het midden oosten



Kavukçu dat aangeeft dat 50 procent van de productie in Turkije naar buitenland gaat, geeft verder aan dat het aantal winkels in binnen- en buitenland in 2017 gelijk zal worden.



Verder geeft de voorzitter aan dat ze in het buitenland meer vestigingen zullen openen en vervolgd:



“Er was een tijd dat dit land 1 miljard dollar nodig had. Vandaag zien we dat we steeds meer grotere bedrijven ontstaan in Turkije. Het visie van onze premier heeft vele mogelijkheden gegeven aan ons. Met de winkels die we dit jaat verder openen zullen we 4 duizend 500 mensen bedienen. Op dit moment hebben we de grens van 10 duizend medewerkers behaald. We hebben dit allemaal bereikt met Simit. We hebben in het middenoosten een overeenkomst getekend met een bedrijf en zullen in de komende 5 jaar 325 vestigingen openen. Dit jaar zullen we 72 daarvan openen. Dit is ook een serieuze investering. Dit jaar gaan we alleen al in Saoedi Arabie ongeveer 100 miljoen dollar investeren. We zijn op weg om een wereld merk te worden.”



 



"Streven is om in elk huishouden als Simit Sarayı aanwezig te zijn"



De voorzitter vervolgd verderdat ze in elk huis aanwezig willen zijn door elk huis te voorzien van simit. We willen dat de mensen bij hun ontbijt zelf de simit kunnen bakken thuis in hun eigen oven. Op deze manier willen we van elk huishouden een Simit Sarayi maken. Dit is ons streven voor dit jaar. We zullen op al onze vestigingen en supermarkten ingevroren Simit verkopen. Ze zullen ovenklaar verkocht worden.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum