Reklam
Reklam

Slowakije steunt Turkije

Minister van Buitenlandse zaken en Europese zaken van Slowakije, Lajcak: “Slowaijke denkt dat Turkije een sleutelrol heeft in de vluchtelingenproblematiek en ondersteunt daardoor de versterknig van de strategische dialoog met Ankara.”

Slowakije steunt Turkije
Editör: Turkinfo.nl
11 Nisan 2016 - 07:12
Reklam

De Slowaakse minister van Buitenlandse en Europese zaken Miroslav Lajcak geeft aan dat Turkije een sleutelrol speelt in de vluchtelingenproblematiek.



Lajcak, die het bezoek aan Turkije en Griekenland evalueert uitgevoerd onder leiding van de huidige EU voorzitter, minister van Buitenlandse zaken van Nederland Bert Koenders, geeft aan dat de problemen al zichtbaar minder beginnen te worden en dat de situatie steeds stabieler wordt. Dit dankzij de activiteiten uitgevoerd door Turkije en Griekenland.



Lajcak zei het volgende:



“Het bezoek aan Griekenland was bedoeld om hen kenbaar te maken dat we ze steunen in deze problematiek. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor Turkije. We willen bij beide landen het gevoel wegnemen dat ze alleen staan tegenover dit problematiek. De crisis is niet hun crisis en ze staan er dus niet alleen voor. Er zijn bondgenoten die gezamenlijk op zoek zijn naar een constructief oplossing.”



Lajcak, dat aangeeft dat de EU gemeenschap in Turkije een bezoek heeft gebracht aan de Turkse minister van Buitenlandse zaken Mevlüt Çavuşoğlu en de minister van EU Volkan Bozkır, geeft verder aan: “Slowakije geeft aan ervan overtuigd te zijn dat Turkije een sleutelrol speelt in de vluchtelingem problematiek en daardoor Ankara steunt met het versterken van de strategische dialoog. Slowaijke steunt ook het termijn waarin Turkije EU lidmaatschap kan krijgen en geeft aan dat het onderwerp zal worden in de voorzitterschap van Slowakije van de EU.”


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum