Reklam
Reklam

Tientallen dreigbrieven naar Nederlandse moskeeën

Het is bekend geworden dat vandaag in Nederland tegelijkertijd dreigbrieven zijn achtergelaten bij diverse moskeeen.

Tientallen dreigbrieven naar Nederlandse moskeeën
Editör: Turkinfo.nl
26 Şubat 2016 - 06:36
Reklam

De ontvangen brief is geaddresseerd aan alle islamitische gebedshuizen en bevat het bericht “BINNENKORT HOOG BEZOEK!! VARKENS”. De politie is een onderzoek gestart om te achterhalen wie of welke organisatie deze dreigbrieven verstuurd heeft.



De ontvangen brieven bevatten naast de tekst ook een grote Nazi teken. Vele moskeeen in de steden Utrecht, Nijmegen en Rotterdam hebben aangegeven dat ze deze brief ontvangen hebben, ook de vereniging van de Nederlandse Moskeeen heeft aangegeven van vele moskeeen in Nederland het bericht ontvangen te hebben dat ze deze brief hebben gekregen. De moskeeen doen aangifte bij de politie van deze dreigbrief en daarnaast hebben zich al politici hun afschuw geuit over deze daad.



Dat tientallen moskeeen op hetzelfde moment de dreigbrief hebben ontvangen doet laten vermoeden dat dit een georganiseerde aktie is. Minister Lodewijk Asscher op twitter: “Het is afschuwelijk en beschamend dat moskeeen een dreigbrief hebben ontvangen met een Nazi teken erop. De personen achter deze daad zullen opgepakt moeten worden en er zal geen toestemming gegeven worden voor verzachtende redenen om hen te berechten.”



Foto: twitter


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum