Voetbal: UEFA Europe League

Lokomotief Moskouw: 1 - Fenerbahçe: 1, Fenerbahçe weet zich te plaatsen bij de laatste 16

Editör: Turkinfo.nl
26 Şubat 2016 - 06:37

Tijdens de return van de UEFA Europa League wedstrijd tegen Lokomotief Moskou heeft Fenerbahce zich weten te verzekeren van de volgende ronde door met 1-1 gelijk te spelen.

De eerste wedstrijd had Fenerbahce thuis met 2-0 gewonnen en hiermee zijn ze over naar de achtste finales.

Fenerbahce, dat de eerste helft afsloot met een 1-0 achterstand, begon effectief aan de tweede helft. Waar met Van Persie een goede kans was om op gelijke stand te komen, kwam de doelpunt toch pas in de 83ste minuut van Mehmet Topal. Met deze doelpunt was Fenerbahce dichterbij de volgende ronde van het toernooi. Fenerbahce ging de laatste stuk van de wedstrijd de controle opvoeren, zodat Moscouw geen verassingen meer kon geven.

Lokomotief Moscouw, dat de tweede helft begon met als doel een doelpunt te maken, wist in de 71ste minuut de kans niet te benutten die Samedov kreeg. De Russische opponent wist niet de gewenste druk op te voeren bij het doel van Fenerbahce. Met het doelpunt van Mehmet Topal was het dan ook gelijk over voor Moscouw. Er waren voor de rest geen andere doelpunten en zo werd een 1-1 eindstand genoteerd.

In de 60ste minuut kwam Van Persie aan de bal op een voorzet van Volkan Sen bij de tweede paal. Van Persie dat er goed voor stond, lukte niet om deze kans met een kopbal te benutten.