Reklam
Reklam

Tientallen moskeeën aangevallen in Duitsland in 2022:

Minstens 35 moskeeën zijn vorig jaar aangevallen in Duitsland, waarbij de meerderheid van deze aanvallen gemotiveerd werd door islamofobie en extreemrechts extremisme in het land, volgens een nieuw rapport dat is uitgebracht door de Turks-islamitische groep DITIB.

Tientallen moskeeën aangevallen in Duitsland in 2022:
Editör: Turkinfo.nl
24 Mayıs 2023 - 21:33
Reklam
Meerderheid van de aanvallen gemotiveerd door islamofobie en extreemrechts extremisme in het land, aldus het nieuwste rapport van de Turks-islamitische groep DITIB

Het antidiscriminatiebureau van DITIB heeft onlangs een 32 pagina's tellend rapport uitgebracht waarin haatmisdrijven, bedreigingen en aanvallen op moskeeën en islamitische organisaties in Duitsland in 2022 worden geanalyseerd.

Volgens DITIB-experts was het geweld tegen moslims nauw verbonden met maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in het land, evenals openbare debatten over immigranten, moslims en islam.

"Polariserende en niet-objectieve debatten, een toename van stigmatisering (vooral demonisering van moslims), leiden tot een toename van aanvallen op moskeeën," schreven de experts in hun rapport.

In 2022 waren er minstens 35 aanvallen op moskeeën, waarvan 19 gemotiveerd waren door islamofobie, en nog eens acht aanvallen werden uitgevoerd door extreemrechtse extremisten.

Volgens het rapport was anti-Turkse sentiment in zeven gevallen de voornaamste motivatie van de verdachten.

Linkse extremisten en volgelingen van de PKK-terreurgroep zaten achter verschillende aanvallen op moskeeën.

De afgelopen jaren heeft Duitsland een toename gezien van racisme en islamofobie, aangewakkerd door de propaganda van extreemrechtse groepen en partijen die hebben geprofiteerd van de vluchtelingencrisis en angst onder immigranten hebben proberen te zaaien.

Duitsland, met een bevolking van meer dan 84 miljoen mensen, heeft de op één na grootste moslimbevolking in West-Europa, na Frankrijk. Volgens officiële cijfers wonen er bijna vijf miljoen moslims in het land.
©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum