Turkije getroffen door zware aardbeving: 284 doden, 2323 gewonden 

Minstens 284 doden, 2323 gewonden bij aardbeving met een kracht van 7,4 op Türkiye Volgens de rampendienst van het land zijn maandagochtend ten minste 76 mensen om het leven gekomen en 440 anderen gewond geraakt door een zware aardbeving in het zuiden van Türkiye.

Turkije getroffen door zware aardbeving: 284 doden, 2323 gewonden 
Editör: Turkinfo.nl
06 Şubat 2023 - 08:07 - Güncelleme: 06 Şubat 2023 - 08:13
Türkiye's Disaster and Emergency Management Authority (AFAD) zei dat de aardbeving met een kracht van 7,4 om 04.17 uur (0117GMT) toesloeg en was gecentreerd in het Pazarcik-district in de zuidelijke provincie Kahramanmaras van Türkiye.

De aardbeving vond plaats op een diepte van 7 kilometer (4,3 mijl).

Het werd gevolgd door een aardbeving met een kracht van 6,4 die de zuidoostelijke provincie Gaziantep trof.

Een derde aardbeving met een kracht van 6,5 trof ook Gaziantep.

Volgens de eerste informatie kwamen 284om het leven in de provincies Kahramanmaras, Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman en Malatya en raakten 2323 anderen gewond in de provincies Kahramanmaras, Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay en Kilis. provincies.

De eerste aardbeving werd ook gevoeld in andere zuidoostelijke provincies, waaronder Diyarbakir en aangrenzende landen, waaronder Libanon en Syrië.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan ging naar Twitter om beterschapswensen over te brengen aan de door de aardbeving getroffen burgers.

Hij voegde eraan toe dat AFAD en andere eenheden "op hun hoede zijn".

Hij merkte op dat reddingsteams onmiddellijk naar de door de aardbeving getroffen gebieden werden gestuurd.

"Ons ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Volksgezondheid, AFAD, provinciegouverneurschappen en alle andere instellingen begonnen snel met hun werk.

"We coördineren ons werk ook na de aardbeving. We hopen dat we deze ramp samen zo snel mogelijk en met zo min mogelijk schade doorkomen en dat we ons werk voortzetten", voegde hij eraan toe.

Minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu zei dat zes aardbevingen met een magnitude van meer dan 6 het land tot dusver maandag hadden getroffen.

Soylu voegde eraan toe dat de aardbevingen verschillende provincies hadden getroffen, waaronder Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis en Sanliurfa.

"Onze reddingsteams zijn naar de regio gestuurd. Onze vrachtvliegtuigen zijn voorbereid en naar de regio verscheept."

Hij merkte op dat het land een alarm van niveau 4 heeft afgegeven, inclusief een oproep voor internationale hulp.

In de zuidelijke provincie Osmaniye zijn minstens vijf mensen om het leven gekomen en zijn 34 gebouwen verwoest.

Ten minste zes mensen werden gedood en 79 raakten gewond en zes gebouwen werden verwoest in de provincie Diyarbakir, terwijl 18 mensen stierven en 67 gewond raakten in de provincie Sanliurfa.

In de provincie Malatya kwamen minstens 23 mensen om het leven, raakten 420 gewond en werden 140 gebouwen verwoest.

De gouverneur van Gaziantep, Davut Gul, merkte op dat na de aardbeving 531 gebouwen in de stad zijn ingestort.

AFAD publiceerde een verklaring waarin stond: "Na een gesprek met het ministerie van Buitenlandse Zaken werd internationale hulp ingeroepen voor de zoek- en reddingsactie via het ERCC (Emergency Response Coordination Centre).

©TURKİNFO.NL
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum