Reklam
Reklam

Turkije in de top 3 van gevechtsdronetechnologie

Turkije een van de drie meest geavanceerde landen in de wereld op het gebied van gevechtsdronetechnologie.

Turkije in de top 3 van gevechtsdronetechnologie
Editör: Turkinfo.nl
01 Eylül 2021 - 07:51
Reklam
De meest geavanceerde gevechtsdrone AKINCI is geleverd aan veiligheidstroepen. 
“Met ons onbemande gevechtsvliegtuig Akinci is Turkije een van de drie meest geavanceerde landen ter wereld op het gebied van deze technologie geworden”, zei Recep Tayyip Erdogan tijdens de leveringsceremonie voor de Baykar Akinci-gevechtsdrone.

Erdogan sprak de hoop uit dat de Akinci de “oprechte inspanningen” van Turkije zullen versterken om vertrouwen, vrede en gerechtigheid te vestigen in zowel de regio als de wereld.

Hij onderstreepte dat de Akinci zal worden gebruikt voor meer strategische missies: "Het kan een veel breder scala aan munitie vervoeren. Het kan alle munitie vervoeren, inclusief lucht-grond, kruisraketten, lucht-lucht. Zijn missiecapaciteit is zeer hoog."

Op 8 juli schreef de Bayraktar Akinci Turkse luchtvaartgeschiedenis door naar 38.039 voet (11.594 meter) te klimmen - een nieuw record - in een vlucht die 25 uur en 46 minuten duurde.

De Akinci, die tot nu toe 874 vluchten heeft gemaakt in test- en trainingsvluchten, raakte zijn doelen met volledige nauwkeurigheid tijdens een afvuurtest op 5 juli met kernkopmunitie ontwikkeld door de Turkse raketbouwer Roketsan.

 



©TURKINFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum