Turkije kondigt drie dagen van nationale rouw af na explosie in ziekenhuis

De Turkse president Erdogan heeft aangekondigd dat Turkije een nationale rouwperiode van drie dagen zal afkondigen ter nagedachtenis van de Palestijnen die recentelijk zijn omgekomen bij de aanvallen in Gaza.

Turkije kondigt drie dagen van nationale rouw af na explosie in ziekenhuis
Editör: Turkinfo.nl
19 Ekim 2023 - 07:32

De Turkse president Erdogan heeft aangekondigd dat Turkije een nationale rouwperiode van drie dagen zal afkondigen ter nagedachtenis van de Palestijnen die recentelijk zijn omgekomen bij de aanvallen in Gaza. Erdogan benadrukte dat deze rouwperiode een teken van respect is voor de duizenden martelaren, voornamelijk kinderen en onschuldige burgers.

"Het is onze plicht om onze solidariteit en medeleven te tonen aan onze Palestijnse broeders en zusters in deze moeilijke tijden," verklaarde Erdogan. Als gevolg van deze aankondiging zullen Turkse vlaggen op openbare gebouwen en buitenlandse vertegenwoordigingen in het hele land halfstok worden gehesen.

Eerder kondigde Egypte ook al een nationale rouwperiode van drie dagen aan voor de slachtoffers van een Israëlische luchtaanval op een ziekenhuis in Gaza.

Het nieuwsartikel benadrukt ook de ernstige humanitaire crisis in Gaza, met een gebrek aan elektriciteit, water, voedsel, brandstof en medische voorraden. Er wordt gemeld dat bij een Israëlische luchtaanval op het Al-Ahli Baptist Hospital in Gaza slachtoffers zijn gevallen, en er is controverse over de verantwoordelijkheid voor deze aanval.

De achtergrond van het conflict wordt kort beschreven, inclusief de recente escalatie die begon met aanvallen op de Al-Aqsa-moskee en het toenemende geweld van Israëlische kolonisten tegen Palestijnen, evenals de reactie van Hamas en de daaropvolgende Israëlische militaire operatie.

De Verenigde Naties hebben opgeroepen tot onmiddellijk een humanitair staakt-het-vuren om het "epische menselijke lijden" te verlichten. Het artikel meldt dat er aan beide zijden aanzienlijke slachtoffers zijn gevallen sinds het begin van de operatie.

©TURKİNFO.NL    


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum