Reklam
Reklam

Turkije op tweede plaats in Europa met glasvezel tot aan de deur

Volgens een rapport van FTTH Council Europe, gebaseerd op data van september 2023, heeft Turkije met 18 miljoen huishoudens die glasvezel tot aan de deur (FTTH/B) hebben, de tweede plaats ingenomen in Europa, na Frankrijk.

Turkije op tweede plaats in Europa met glasvezel tot aan de deur
Editör: Turkinfo.nl
21 Mart 2024 - 11:06
Reklam

Dit rapport, genaamd "FTTH/B Market Panorama in Europe", werd gepresenteerd in Berlijn, Duitsland, en is opgesteld door FTTH Council Europe, een van de belangrijkste organisaties op het gebied van glasvezelinternet.

Ümit Önal, CEO van Türk Telekom, benadrukte in zijn verklaring dat ze een voortrekkersrol spelen in de digitale transformatie van Turkije. Hij legde uit dat ze glasvezelnetwerken aanleggen in alle hoeken van het land, van oost tot west en van noord tot zuid, om de snelle en ononderbroken communicatiediensten te leveren die de nieuwe digitale wereld vereist.

Önal benadrukte dat ze hun glasvezelinvesteringen elk jaar verhogen en deze ook naar minder winstgevende gebieden brengen. "Volgens het 3e kwartaalrapport van de Turkse Autoriteit voor Informatie- en Communicatietechnologie (BTK) heeft Türk Telekom 427.000 kilometer van de totale glasvezelnetwerklengte van 549.000 kilometer in Turkije aangelegd. We hebben onze glasvezelnetwerklengte eind 2023 verhoogd tot 437.000 kilometer."

Turkije een van de koplopers in Europa op het gebied van glasvezelinfrastructuur

Ümit Önal benadrukte dat Turkije een van de koplopers in Europa is op het gebied van glasvezelinfrastructuur en gaf de volgende informatie:

"Volgens het rapport van FTTH Council Europe van september 2023 zijn we met 18 miljoen huishoudens die glasvezel tot aan de deur hebben, het tweede land in Europa. In het vorige rapport van dezelfde organisatie stonden we nog op de derde plaats. Deze snelle stijging naar de tweede plaats is een belangrijke indicator van onze vastberadenheid en consistentie op het gebied van glasvezelinfrastructuur. We zijn er trots op dat we tot de top 5 van Europa behoren, zowel qua toename van het aantal glasvezelaansluitingen tot aan de deur als qua toename van het aantal abonnees."

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum