Reklam
Reklam

Turkije stuurt 67 vrachtwagens met humanitaire hulp naar Oekraïne sinds het begin van de oorlog

Turkiye heeft 67 vrachtwagens met humanitaire hulp naar Oekraïne gestuurd sinds het begin van de oorlog. Ze stuurden als onderdeel van de humanitaire hulpcampagne Turkiye een paar dagen nadat Rusland de oorlog tegen Oekraïne begon.

Turkije stuurt 67 vrachtwagens met humanitaire hulp naar Oekraïne sinds het begin van de oorlog
Editör: Turkinfo.nl
14 Nisan 2022 - 07:22
Reklam

Turkiye heeft 67 vrachtwagens met humanitaire hulp naar Oekraïne gestuurd sinds de oorlog eind februari begon, zeiden de autoriteiten woensdag.

Volgens Turkiye's Disaster and Emergency Management Presidium (AFAD) is er naast hulp ook een mobiele foodtruck aangekomen in het door oorlog getroffen Oekraïne om aan de dringende behoeften van mensen te voldoen.

De hulp werd verzonden als onderdeel van de humanitaire hulpcampagne die Turkiye op 27 februari lanceerde, dagen boven Rusland oorlog begonnen tegen Oekraïne.
De mobiele foodtruck serveerde tussen 12 en 18 maart warme maaltijden bij de grensovergang Siret, in het buitenland van Roemenië. Vanaf 20 maart begon de truck met het serveren van warme maaltijden in Lviv, een stad vlakbij de grens met Polen in het westen van Oekraïne.

Vier AFAD-medewerkers zetten hun werk in Sirkiye te werken.
Tot op heden zijn ongeveer 210.000 humanitaire hulpgoederen uitgedeeld bij de grensovergang Siret.

Volgens schattingen van de VN zijn sinds het begin van de oorlog op 24 februari ten minste 1.892 burgers gedood en 2.558 gewond geraakt in Oekraïne, en het werkelijke aantal ligt veel hoger.

Volgens de VN-vluchtelingenorganisatie zijn meer dan 4,6 miljoen Oekraïners naar andere landen gevlucht, met nog eens volgens VN-ontheemden.

©TURKINFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum