Reklam
Reklam

Turkije stuurt extra troepen naar Kosovo op verzoek van de NAVO

Soldaten worden overgeplaatst naar de Sultan Murat-kazerne waar ze gestationeerd zullen worden. Turkije heeft de inzet van extra troepen in Kosovo voltooid op verzoek van het Geallieerde Gezamenlijke Strijdkrachtencommando van de NAVO na recente spanningen in het Balkanland.

Turkije stuurt extra troepen naar Kosovo op verzoek van de NAVO
Editör: Turkinfo.nl
07 Haziran 2023 - 22:07
Reklam
Een deel van het commandobataljon van het 65e Gemechaniseerde Infanteriebrigade Commando gestationeerd in het district Luleburgaz in de noordwestelijke provincie Kirklareli van Turkije, dat is aangewezen als een reserve-eenheid, arriveerde op de militaire luchthaven in Corlu.

Nadat de voorbereidingen waren voltooid, bereikten Turkse troepen de Prishtina Adem Jashari International Airport in de Kosovaarse hoofdstad met militaire vliegtuigen.

Sabri Tunc Angili, de Turkse gezant in Kosovo, ontving de eenheid bij aankomst op de luchthaven. De soldaten werden overgebracht naar de Sultan Murat-kazerne, waar ze gestationeerd zouden worden.

Kosovo is recentelijk getroffen door spanningen toen lokale Serviërs protesteerden tegen de verkiezing van etnisch Albanese burgemeesters in vier gemeenten vorige maand in de noordelijke gemeenten van het land.

Etnische Serviërs in het noorden van het land - de op een na grootste etnische groep van het land - protesteren sinds eind mei tegen de verkiezing van etnisch Albanese burgemeesters.

Na de spanningen kondigde Turkije aan dat het extra troepen naar Kosovo zou sturen.

"In het licht van recente ontwikkelingen in Kosovo is een commandobataljon dat verbonden is aan ons 65e Gemechaniseerde Infanteriebrigade Commando, dat eerder was toegewezen aan de NAVO Kosovo Force, aangewezen als een reserve-eenheid op verzoek van het Geallieerde Gezamenlijke Strijdkrachtencommando van de NAVO in Napels", aldus het Turkse Ministerie van Nationale Defensie eerder in een schriftelijke verklaring.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum