Reklam
Reklam

Turkse e-commerce gigant Trendyol begint vanaf 3 mei met activiteiten in Azerbeidzjan

De Turkse e-commerce gigant Trendyol gaat de Azerbeidzjaanse markt betreden, zo kondigde de Turkse minister van Industrie en Technologie zondag aan tijdens TEKNOFEST, het vooraanstaande lucht- en technologiefestival van Turkije in Istanbul.

Turkse e-commerce gigant Trendyol begint vanaf 3 mei met activiteiten in Azerbeidzjan
Editör: Turkinfo.nl
01 Mayıs 2023 - 10:43
Reklam
Turkse e-commerce gigant Trendyol betreedt de markt in Azerbeidzjan

De online marktplaats Trendyol, die in 2010 van start ging, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het grote Azerbeidzjaanse conglomeraat Pasha Holding, en de twee zullen een gezamenlijk bedrijf oprichten voor e-commerce activiteiten.

Varank zei dat de Turkije-Azerbeidzjanrelaties gebaseerd zijn op het concept van "één natie, twee landen", en voegde eraan toe dat bilaterale economische relaties recentelijk naar een andere dimensie zijn verschoven.

"Ik ben eerder naar de opening van Trendyol's kantoor in Berlijn geweest, we zullen Trendyol nu in Azerbeidzjan zien", zei hij. Trendyol zette vorig jaar zijn voet op Europese bodem door in Duitsland te lanceren.

Hoewel deze overeenkomst toegang zal bieden tot een breder assortiment producten tegen voordelige prijzen, zal het ook financiële producten en diensten van Azerbeidzjaanse bedrijven aanbieden, aldus Varank.

"Naast het vergemakkelijken van technologische overdracht zal deze initiatief de logistieke ecosysteem verbeteren, waarde toevoegen aan verschillende gebieden, nieuwe werkgelegenheidskansen creëren, e-commerce cultuur bevorderen, mkb's in staat stellen om online te verkopen en de informele economie verminderen," zei hij. "Hierdoor verwachten we dat dit initiatief de buitenlandse investeringen in het land zal doen toenemen."

In 2021 werd Trendyol de eerste "decacorn" van Turkije - een particulier bedrijf met een waardering van meer dan $10 miljard - na nieuwe financiering te hebben ontvangen.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum