Turkse Onbemand Gevechtsluchtvoertuig Anka III Maakt Succesvolle Eerste Vlucht

In een baanbrekende prestatie heeft het Turkse onbemande gevechtsluchtvoertuig Anka III, ontwikkeld door Turkish Aerospace Industries (TAI), met succes zijn eerste vlucht voltooid.

Turkse Onbemand Gevechtsluchtvoertuig Anka III Maakt Succesvolle Eerste Vlucht
Editör: Turkinfo.nl
29 Aralık 2023 - 08:27 - Güncelleme: 29 Aralık 2023 - 08:28

De langverwachte jetaangedreven staartloze Anka-3 Unmanned Combat Aerial Vehicle (UCAV) bleef tijdens zijn maiden flight 1 uur en 10 minuten in de lucht, waarbij het een cruciale mijlpaal bereikte in het ANKA III-project.

Volgens de officiële verklaring van TAI, dat het project oorspronkelijk met binnenlandse middelen ontwikkelde, heeft de Anka III een verticale staartloze turbofanmotor, waarmee het zich onderscheidt als Turkije's eerste UAV van deze soort.

Tijdens de 1 uur en 10 minuten durende vlucht bereikte de Anka III een hoogte van 8000 voet en accelereerde het tot een indrukwekkende snelheid van 150 knopen. De vliegtest omvatte ook de succesvolle uitvoering van de gemiste baantest, waarbij het onbemande luchtvaartuig om 08.38 uur de baan aansneed.

De ANKA III-vlucht werd nauwlettend gevolgd door het HÜRKUŞ-basistrainingsvliegtuig en het ANKA onbemande luchtvaartuig, beide ontwikkeld door Turkish Aerospace Industries met binnenlandse middelen.

Enkele opmerkelijke kenmerken van de Anka-3 UCAV zijn onder andere:

  • Maximaal startgewicht van 6,5 ton
  • Mogelijkheid om 1,2 ton laadvermogen te vervoeren
  • 10 uur zendtijd
  • Kruissnelheid van 250 knopen
  • Zeer lage radardwarsdoorsnede
  • Interne wapenstations
  • Maximale snelheid van 425 knopen

De succesvolle eerste vlucht van de Anka III bevestigt de voortdurende inspanningen van Turkije op het gebied van geavanceerde luchtvaarttechnologie en versterkt de positie van Turkish Aerospace Industries als een toonaangevende speler op het wereldtoneel van onbemande gevechtssystemen.

©TURKİNFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum