Turkse premier Erdoğan had de terrorist het land uitgezet

Een van de terroristen die zichzelf heeft opgeblazen tijdens de aanslagen op de luchthaven van Brussel, İbrahim el Bakraoui, is de persoon die Turkije het land had uitgezet.

Turkse premier Erdoğan had de terrorist het land uitgezet
Editör: Turkinfo.nl
24 Mart 2016 - 06:58

Een van de daders van de aanslagen in de luchthaven is İbrahim el Bakraoui die in Turkije het land was uitgezet.



De premier van Turkije heeft tijdens een gezamenlijke pers bijeenkomst met de Roemeense premier Klaus İohannis aangegegeven dat een van de daders van de aanslagen in Belgie İbrahim el Bakraoui is.



Volgens de berichtgeving was deze dader in Turkije de overgang te maken naar Syrie waar hij opgepakt is in de Turkse grensplaats Gaziantep. Hij is toen overgedragen aan Belgie. Echter de Belgische overheid heeft hem toen vrijgelaten.



Tijdens de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en metrostation Maelbeek zijn naast de terorirsten 31 andere slachtoffers gevallen en minstens 260 gewonden. Van sommige gewonden is kennis genomen dat hun verwondingen zwaar zijn en dat een enkele nog vechten voor hun leven.



De Belgische Federale politie had al verklaart dat van de 2 terroristische broers İbrahim El Bakraoui de aanslag op de luchthaven van Zaventem heeft gepleegd en zijn broertje Halid El Bakraoui de aanslag op metrostation Maelbeek.



De politie heeft verder aangegeven dat van de tweede terrorist die op de luchthaven zichtzelf heeft opgeblazen en de voortvluchtige terrorist de identiteit nog niet bepaald is.



De aanslagen, waardoor de veiligheidniveau in Belgie is opgeschroefd naar niveau 4, zijn door IS opgeeist. De politie is nog steeds op zoek naar de voortvluchtige terrorist van de aanslagen op de luchthaven.



“Ondanks onze waarschuwingen is het Belgie niet gelukt de link met terreur te leggen”



Tijdens de pers conferentie heeft de premier van Turkije Erdoğan het volgende gezegd: “De persoon die de aanslagen in Brussel heeft uitgevoerd is de in juni 2015 in Gaziantep opgepakte terrorist die we het land hebben uitgezet. De uitzettingsprocedure van deze persoon is door Turkije op 14 juli 2015 aan de Belgische instellingen doorgegeven. De Belgische overheid heeft deze persoon vrijgesproken. Ondanks dat wij aan hebben gegeven dat deze persoon contacten had met een terroristische organisatie, is Belgie er niet in geslaagd dit boven water te krijgen. Nederland is hier ook in betrokken. We hebben op zijn eigen verzoek hem uitgezet richting Nederland. Ook de instellingen in Nederland zijn toen op de hoogte gesteld. Turkije heeft in deze heel zorgvuldig gehandeld en dat wil ik zeker benadrukken in deze.”


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum