Reklam
Reklam

Turkse primeur: Kunstwerk met AI naar de maan

Het Turkse kunststudio Ouchhh, dat digitale kunstwerken produceert, heeft de primeur van het verzenden van het eerste kunstwerk van kunstmatige intelligentie naar de maan.

Turkse primeur: Kunstwerk met AI naar de maan
Editör: Turkinfo.nl
04 Mart 2024 - 06:51
Reklam

Het werk, getiteld "Human Cell Atlas" en gemaakt door de oprichters van Ouchhh Studio, Ferdi Alıcı en Eylül Duranağaç Alıcı, landde vorige week op de maan met behulp van een SpaceX-raket.

Ferdi Alıcı, een van de twee kunstenaars van het werk, meldde dat het kunstwerk na voltooiing met behulp van nanotechnologie op een schijf is gegraveerd in een laboratorium in New York. Hij verklaarde: "Deze schijf werd vervolgens aan boord gemonteerd op de SpaceX-raket die zou landen op het Kennedy Space Center. Ondanks ongeveer 11 keer uitstel en na 4 dagen in een baan om de maan te hebben gecirkeld, landde het veilig op het oppervlak van de maan, waarbij het een kans van 50 procent had om te crashen bij de landing. Hiermee hebben Turken voor het eerst een kunstwerk geproduceerd met behulp van kunstmatige intelligentie in de ruimte."

Het werk, dat zijn wereldpremière beleefde op Art Dubai, zal permanent op het maanoppervlak blijven en tegelijkertijd worden tentoongesteld in verschillende kunsthoofdsteden over de hele wereld, waaronder Istanbul.

Ferdi Alıcı, een van de twee kunstenaars van het werk, die deelnam aan de beurs met de Hilton Contemporary Gallery, verklaarde aan het persbureau AA dat het project ongeveer 5 jaar geleden begon met samenwerkingen met CERN. Hij zei: "We produceren elk jaar een digitaal kunstwerk voor CERN, in samenwerking met wetenschappers, om daar tentoongesteld te worden. Het laatste werk is het Human Cell Atlas."

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum