Reklam
Reklam

Turkse Togg: één miljoen auto's in 2030 met 5 modellen

Eerste Turkse auto 100% elektrische TOGG is onthuld bij de CES in Las Vegas. TOGG wil tegen 2030 1 miljoen voertuigen produceren in 5 verschillende segmenten, zegt CEO

Turkse Togg: één miljoen auto's in 2030 met 5 modellen
Editör: Turkinfo.nl
07 Ocak 2022 - 09:55 - Güncelleme: 07 Ocak 2022 - 09:59
Reklam
Turkiye's eerste in eigen land geproduceerde auto maakte woensdag zijn publieksdebuut op de CES 2022, 's werelds grootste consumentenelektronicashow, die wordt gehouden in de Amerikaanse stad Las Vegas. 

"We definiëren onszelf als een technologiebedrijf. Daarom zijn we op de CES, de verzamelplaats voor de nieuwste technologische innovaties en primeurs," zei Gurcan Karakas, de CEO van Turkiye's Automobile Joint Venture Group (TOGG), het consortium dat de auto heeft ontwikkeld, tijdens een persconferentie op het evenement.

Karakas zei dat de technologieën van TOGG, samengebracht onder het 'Smart Life'-platform, veel meer omvatten dan een volledig verbonden auto.

"We bouwen TOGG met een volledig gebruikersgerichte aanpak. Als een product geen gebruikerswaarde creëert, zal het niet overleven.

"We hebben onze C-SUV smart device gedefinieerd als user-centric, smart, empathetic, connected, autonomous, shared en electric", merkte hij op.

"Het Use-Case Mobility concept, dat deze kenmerken belichaamt, is over de hele wereld geregistreerd. We hebben gewerkt aan meer dan 350 use-cases en zijn tot meer dan 40 innovatieve ideeën gekomen. Meer dan 2.000 mensen hebben deelgenomen aan kwantitatief onderzoek dat meer dan 30 focusgroepen en interviews omvatte. Op basis van de door ons geprioriteerde concepten werd een 'User Journey Map' ontwikkeld", voegde hij eraan toe.

Slimme energieoplossingen
Karakas zei dat de TOGG-portfolio ook slimme energieoplossingen omvat, en voegde daaraan toe: "We zullen onze batterijen in eigen huis produceren via Siro Silk Road Clean Energy Solutions, een joint venture met Farasis Energy."

"We streven ernaar batterijen te leveren voor alle soorten elektrische voertuigen en aanwezig te zijn in niet-automobielsectoren als leverancier van batterijen en energieopslagsystemen," zei hij.


Europa's eerste niet-traditioneel geboren elektrische SUV

TOGG wil tegen 2030 één miljoen voertuigen produceren in vijf verschillende segmenten.

"Tegen het einde van 2022 zullen we ons eerste massaproductievoertuig lanceren," zei hij.

"Ons eerste voertuig in het C-segment, de SUV, zal in het eerste kwartaal van 2023 worden gelanceerd na de voltooiing van de homologatietests. Het zal de eerste elektrische SUV zijn die op het Europese vasteland wordt geproduceerd door een niet-traditionele fabrikant."

In juni 2018 sloegen vijf industriële giganten, waaronder de Anadolu Group, BMC, Kok Group, Turkcell en Zorlu Holding, evenals een overkoepelende organisatie, de Unie van Kamers en Grondstoffenbeurzen van Turkiye, de handen ineen om TOGG op te richten.

TOGG werd het eerste Turkse merk dat in 2021 een iF Design Award, een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld, in ontvangst mocht nemen met zijn C-SUV-model.

©TURKINFO.NL
 
Reklam

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum