Reklam
Reklam

Veranderen van zorgverzekering

In november krijgt u van uw zorgverzekeraar uw zorgpolis voor het nieuwe jaar. Het is belangrijk om deze polis goed te bekijken.

Veranderen van zorgverzekering
Editör: Turkinfo.nl
09 Aralık 2021 - 07:42
Reklam

Waar moet ik aan denken als ik wil overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

In november krijgt u van uw zorgverzekeraar uw zorgpolis voor het nieuwe jaar. Het is belangrijk om deze polis goed te bekijken. Bijvoorbeeld omdat uw zorgbehoefte voor het komend jaar anders is. Daarnaast kan een zorgverzekeraar de polisvoorwaarden ieder jaar aanpassen, waardoor u met dezelfde polis anders verzekerd bent. Ook als uw zorgbehoefte niet verandert, is het dus goed om te controleren of uw zorgverzekering nog passend is. 

Zorgverzekering aanpassen of overstappen

Voldoet uw zorgpolis niet meer aan uw wensen? Dan kunt u de huidige zorgpolis aanpassen of overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Een andere zorgverzekering afsluiten kan online of telefonisch. Doe dit ieder jaar uiterlijk op 31 december. Dan zegt de nieuwe zorgverzekeraar automatisch uw oude zorgverzekering op. Als u zelf uiterlijk op 31 december uw zorgpolis opzegt, heeft u tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgpolis af te sluiten. 

Stappenplan

Wilt u uw zorgverzekering checken of overstappen naar een andere verzekeraar? Dit stappenplan helpt u daarbij.

Rijksoverheid


Reklam

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum