Reklam
Reklam

Verslag: Turkije op de derde plaats met het grootste diplomatieke netwerk

Een recent rapport van het Lowy Institute in Australië heeft onthuld dat Turkije nu het derde land is met het grootste diplomatieke netwerk ter wereld, volgens het "Global Diplomacy Index" rapport.

Editör: Turkinfo.nl
28 Şubat 2024 - 11:56
Reklam

Het "Global Diplomacy Index" rapport, gepubliceerd door het Lowy Institute, analyseerde gegevens van 66 landen en regio's uit Azië, de G20 en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) om de meest invloedrijke diplomatieke netwerken ter wereld te identificeren. Het onderzoek gebruikte gegevens van officiële instanties van deze landen en regio's gedurende de periode juli-november 2023.

De ranglijst werd bepaald op basis van het aantal buitenlandse vertegenwoordigingen van elk land. China voerde de lijst aan als het land met het grootste diplomatieke netwerk, gevolgd door de Verenigde Staten op de tweede plaats.

Turkije staat op de derde plaats in de ranglijst van landen met het grootste diplomatieke netwerk, met wereldwijd 252 buitenlandse vertegenwoordigingen. Het rapport benadrukt dat Turkije sinds 2021 11 nieuwe buitenlandse vertegenwoordigingen heeft geopend, voornamelijk in het Midden-Oosten en Afrika, terwijl ongeveer 40% van het diplomatieke netwerk van het land zich in Europa bevindt.

Na Turkije staan Japan, Frankrijk, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Brazilië respectievelijk op de vierde tot en met tiende plaats in de ranglijst, na China en de Verenigde Staten.

Volgens diplomatieke bronnen is het aantal actieve buitenlandse vertegenwoordigingen van Turkije gestegen van 163 in 2002 naar 261 in 2024, wat aantoont dat het land gestaag blijft groeien in zijn diplomatieke aanwezigheid wereldwijd.

Dit rapport onderstreept de groeiende rol en invloed van Turkije op het wereldtoneel en benadrukt het belang van een uitgebreid diplomatiek netwerk voor internationale betrekkingen en samenwerking.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum