Voetbal: Eredivisie

Ajax, dat 2 punten laat liggen in de uitduel, heeft zijn koppositie weggegeven aan PSV dat wel wist te winnen. Feyenoord, dat nu 5 wedstrijden op rij heeft verloren, is afgehaakt van de race voor de kampioenschap.

Editör: Turkinfo.nl
01 Şubat 2016 - 06:43

In de Eredivisie heeft Ajax na de 21ste week de koppositie weggegeven aan PSV. Ajax wist niet langs Roda JC te komen en bleef steken op een 2-2 stand. PSV heeft wel zijn 3 punten weten te pakken.

Ajax, dat vorige week ook al bij Heracles Almelo bleef steken op een 0-0 gelijkspel, heeft wederom 2 punten laten liggen, nu in Kerkrade. Ondanks dat Ajax een uitwedstrijd speelde, wist het al snel met doelpunten van Milik (27ste minuut) en El Ghazi (29ste minuut) een 2-0 stand op de scorebord te zetten. Roda dat met een doelpunt van Poepon in de 35ste minuut het verschil wist terug te brengen naar 1 doelpunt, sloeg in de 92ste minuut toe en haalde een gelijkspel uit met het doelpunt van Ngombo.

Met deze uitslag heeft Ajax nu 49 punten, wat recht geeft op een tweede plaats op de ranglijst. PSV dat zaterdag thuis wist te winnen van De Graafschap met 4-2 heeft nu de koppositie gepakt met 50 punten.

Feyenoord, dat een van de andere kampioenskandidaten was, wist de negatieve gang van zaken dat 2 weken voor de winterstop begon, wederom niet om te buigen. Feyenoord, dat met het verlies van 2-0 thuis van ADO Den Haag zijn vijfde nederlaag op rij leed, is verder op afstand geraakt voor de landstitel. Feyenoord staat nu met 36 punten op de derde plaats.