Reklam
Reklam

Vrijwillige dierenartsen smeerden zalf op de wonden van slachtoffers van aardbevingen

Vrijwillige dierenartsen verzamelden zich in Malatya om dieren te behandelen en te voorzien in de behoeften van dieren die gewond waren door de aardbeving, gewond raakten bij zoek- en reddingspogingen, of hongerig en dorstig op straat.

Vrijwillige dierenartsen smeerden zalf op de wonden van slachtoffers van aardbevingen
Editör: Turkinfo.nl
15 Şubat 2023 - 11:33
Reklam

Vrijwillige dierenartsen uit verschillende provincies werken 24 uur per dag in de aardbeving gebied

Vrijwillige dierenartsen smeerden zalf op de wonden van slachtoffers van aardbevingen
Na de aardbevingen in Kahramanmaraş, die werden beschreven als de "ramp van de eeuw", richtten vrijwillige dierenartsen een kliniek voor dieren op in het servicegebouw.
Dierenartsen die vanuit Bursa, Samsun, Konya en Sivas naar Malatya komen, behandelen de dieren die naar het centrum zijn gebracht, dat op vrijdag in gebruik is genomen.
Dierenartsen delen ook voedsel uit aan zwerfdieren op straat.
Dierenarts Semih Atay uit Malatya vertelde aan Anadolu Agency (AA) dat ook dieren zijn getroffen door de aardbeving.

Atay legde uit dat de klinieken diensten zullen verlenen totdat ze weer normaal zijn, zei Atay:
"Sinds we met onze dienst zijn begonnen, hebben onze collega's meer dan 200 huisdieren en hetzelfde aantal runderen en schapen in het veld behandeld. Zoek- en reddingshonden zijn behandeld. Onze service gaat door. We blijven 24 uur per dag van dienst totdat onze klinieken weer normaal zijn."

Atay verklaarde dat ze noodinterventies in het centrum hadden uitgevoerd en zei:
"We voeren hier een noodhulp uit. De dieren die uit het puin zijn gehaald en al dagen hongerig en uitgedroogd zijn, worden direct behandeld, intraveneuze lijnen worden geopend, er wordt serum gegeven en dan maken we supplementen als ze in een positie om te eten. We hebben hier een intensive care unit. De luchttemperatuur is 's nachts 10 graden onder nul. Er zijn dieren die onderkoeld raken en honger en dorst krijgen. Na spoedinterventies brengen we ze naar de intensive care zodat hun lichaam de temperatuur wordt weer normaal. Daarna geven we ze ofwel aan het asiel van de gemeente, als iemand ze wil adopteren, ofwel sturen we ze naar dierenziekenhuizen in Elazig en Sivas. We doen dit beroep als vrijwilliger. En we zijn verliefde mensen. We staan klaar onze 

©TURKİNFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum