Reklam
Reklam

VS waarschuwt Nederland voor Russische hackers

Nederland telt af naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart aanstaande. De Verenigde Staten heeft Nederland gewaarschuwd voor mogelijke inmenging van Russische hackers.

VS waarschuwt Nederland voor Russische hackers
Editör: Turkinfo.nl
13 Ocak 2017 - 05:24
Reklam

Er was aangegeven dat de Russische hackers een cyberaanval had gepleegd tijdens de verkiezingen in de VS en dat de verkiezingstoestellen gehackt waren. Hiermee kwam de relatie tussen Rusland en de VS scherp te staan. De VS heeft nu Nederland gewaarschuwd voor soortgelijke acties tegen Nederland van Russische hackers.



Nederland heeft op 15 maart aanstaande verkiezingen waarbij de 150 Kamerleden voor de Tweede Kamer gekozen gaan worden.



Er is naar voren gekomen dat de Verenigde Staten Nederland gewaarschuwd heeft voor mogelijke Russische cyber aanvallen. De Nederlandse Nationale Centrum voor cyber Veiligheid heeft de politieke partijen gewaarschuwd, terwijl minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken aan heeft gegeven dat op dit vlak geen enkel bewijs is maar dat Nederland het nodige zal doen om zich voor te bereiden op mogelijke aanvallen.



Minister Koenders is momenteel op een 3-daags werkbezoek in de Verenigde Staten en zal hiervan gebruik maken om met de juiste mensen te spreken wat hier concreet van bekend is.



 



©MD



Alle berichten met bron Turkinfo en @MD mogen zonder toestemming niet gepubliceerd of gebruikt worden


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum