Reklam
Reklam

Bezorgdheid in Nederland over mogelijke cyberaanvallen

Nederland is bezorgd voor een mogelijke cyberaanval van Russische hackers tijdens de verkiezingen.

Bezorgdheid in Nederland over mogelijke cyberaanvallen
Editör: Turkinfo.nl
13 Ocak 2017 - 05:25
Reklam

Nederland heeft zijn bezorgdheid geuit over het feit dat Russische hackers met een cyberaanval de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen zullen manipuleren.



Volgens berichtgeving in de Nederlandse media hebben Amerikaanse veiligheidsdiensten Nederland gewaarschuwd voor mogelijke cyberaanvallen van Russische hackers tijdens de Tweede Kamerverkiezingen.



Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders, die momenteel voor een bezoek in de Verenigde Staten is, heeft tijdens een verslag aan de NOS het volgende gezegd: “We hebben geen concreet bewijs maar Nederland zal al het nodige doen om zich voor te bereiden op een mogelijke aanval”.



Verder gaf Koenders aan dat Nederland klaar staat en gereed is om een mogelijke cyberaanval op te vangen.



De politieke partijen in Nederland zijn allemaal geïnformeerd door speciale instellingen over hoe de partijen zich kunnen beschermen tegen mogelijke cyberaanvallen.



Oud analist van de CIA, Mark Lowenthal, heeft eerder Nederland gewaarschuwd dat de Russische hackers de rechts partij van Geert Wilders zullen helpen tijdens de verkiezingen. Lowenthal, die aangeeft dat Wilders erop uit is om onrust te zaaien en bekend staat om zijn anti EU beleid, geeft verder aan dat EU machtelozer wordt tegenover Rusland en dat dit allemaal uiteindelijk in het voordeel zal zijn van Vladimir Putin.



Er was al eerder gezegd dat Rusland ook al de cyberaanval had uitgevoerd op de verkiezingen in VS afgelopen november.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum